Kultur ve Turizm Bakanlığı Yatırım Dairesi Genel Muduru Adnan Aslan, 1300 civarında termal kaynağı bulunan Turkiye'nin Avrupa'da birinci olmasına rağmen kaynak kullanımında rakiplerden geride olduğunu soyledi.



Afyon Gural Otelde duzenlenen ''Uluslararası Luxury Thermal Urun ve Pazarlama Zirvesi’nde konuşan Kultur ve Turizm Bakanlığı Yatırım Dairesi Genel Muduru Adnan Aslan, Dunya Turizm Orgutu'nun verilerine gore, 2030 yılında dunyada 1.8 milyar turist, 2 trilyon dolar harcama olacağını, Akdeniz canağında turizm rekabetinin en ust duzeyde olacağını belirtti.
Aslan, Turkiye'nin 2023 yılı hedefleri arasında turizmin ceşitlendirilerek 12 aya yayılması, Turk turizminin dunyada ilk 5, Avrupa'da 1’inci sıraya yukselmesi olduğunu kaydetti.

Termal turizm master planına gore Turkiye'de 1300 civarında termal kaynak bulunduğunu anlatan Aslan şunları soyledi:

''Termal kaynak bakımından dunyada 7. sırada, Avrupa’da ise 1’inci sıradayız. Ancak kaynak kullanımı bakımından İtalya ve İspanya bizden iyi. Turkiye 4 termal turizm bolgesine ayrıldı. 2006 yılında Turkiye'de 17 bin termal yatak bulunurken 2011 yılında 33 bin yatağa yukseldik. Kısa vadede 50 binin ve orta vadede 100 bin, uzun vadede 500 bin yatak hedefleniyor. Afyon bolgesinde ise 2023 yılı hedefi 123 bin yataktır. Afyon diğer bolgelere gore termal turizmde bir adım onde. Ancak Afyon'da İspanya'daki betonlaşmanın yaşanmaması icin onlem alınıyor. Binaların ağac boyunu gecmemesi icin planlamalar yapılmakta. İzmir İnciraltı bolgesine 15 bin, Bursa bolgesine ise 10 bin yatak yapılacak. Afyon bolgesindeki en buyuk tehlikelerden birinin ise devremulklerdi. Devremulklerin yapılması planlamada engellendi.''


Kaynak

__________________