Hidayet Turkoğlu: Son şampiyonamdı Turkiye 2010'da Dunya 2'incisi olan 12 Dev Adam'ın kaptanı ve sergilediği performansla Dunya Şampiyonası'nın "En iyi 5'i"nde yer alan Hidayet Turkoğlu, Phoenix Suns'a katılmak icin Turkiye'den ayrılmadan hemen once NTV SPOR'a konuştu. BA'de yeni sezonda Phoenix Suns forması giyecek olan A Milli Basketbol Takımı kaptanı Hidayet Turkoğlu, Phoenix yolculuğu oncesi NTV SPOR'a konuştu. -BİR SONRAKİ DUNYA ŞAMPİYONASI'NDA YOKUM- NTV SPOR'un Ataturk Havaalanı'nda yolcu ettiği Hido, Onur Erdem'in sorularını yanıtladı. Kısa sure once sonra eren 2010 Dunya Basketbol Şampiyonası'nda 12 Dev Adam'ın Dunya 2'incisi olmasında buyuk bir rol oynayan Hidayet Turkoğlu, bir sonraki Dunya Şampiyonası'nda yer almayacağını ifade etti. "Bu şampiyonada muhteşem bir başarıya imza attık ve keyfini cıkartıyoruz. Butun takım arkadaşlarımın kariyerlerinde en iyi seviyeye gelmesini istiyorum. Ben de elde ettiklerimizden oturu cok mutluyum. Ben bir sonraki Dunya Şampiyonası'nda ilerlemiş olacak yaşım sebebiyle yer almamaya karar verdim. Ancak A Milli Takım'ı bırakana kadar elimden geleni yapmaya devam edeceğim" diyen Hidayet Turkoğlu, 12 Dev Adam ile bir sonraki hedefini acıkladı. -OLİMPİYAT OYUNLARI EN BUYUK HEDEF. OLİMPİYATTA VARIM- 2012'de Londra duzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'nın en buyuk hedef olduğunu belirten Hido, "Milli Takım'ın bir sonraki en buyuk hedeflerinden biri 2012 Olimpiyatları'nda yer alabilmek olacak. Ben de Olimpiyat'ta yer alabilmek, 12 Dev Adam'ın bu buyuk organizasyonda mucadele edebilmesi icin elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı. -STEVE NASH İLE OYNAMAK BUYUK BİR AYRILACALIK- NBA'de gecen sezon Toronto Raptors forması giyen ve kendi deyimiyle NBA'de "keyifsiz" bir yılı geride bırakan Hidayet Turkoğlu yeni sezondaki hedeflerini acıkladı ve tek amacının zirvede yer almak olduğunu ifade ederek Steve Nash'e ayrı bir yer ayırdı. "Yeni sezonda Phoenix Suns'ta oynayacağım icin cok mutluyum. Cok kaliteli bir kadroya sahip olan bir takıma gectim. Bu kadro benim icin cok değerli. Ben yeni takımıma elimden gelen en buyuk katkıyı verebilmek icin calışacağım. Amerika'ya dinlenmeden erken gitmemin sebebi kısa surede yeni yaşamıma ayak uydurmak. Ayrıca NBA'in en değerli isimlerinden Steve Nash'in oyun kuruculuğunda yer almak ayrı bir ayrıcalık. Onun yonlendirmesindeki isimlerin nerelere geldiği ortada. Ben de Steve Nash ile aynı ekipte yer alacağım icin cok mutluyum." -12 DEV ADAM HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR- Phoenix'e yola cıkmadan once A Milli Basketbol Takımı'ndaki arkadaşlarına bir mesaj yollayan Hido, "Biz elimizden geleni yaptık ve Dunya 2'incisi olduk. Takım icerisindeki uyum ve dostluk ust seviyedeydi, bu da bizi başarıya taşıdı. Ben butun arkadaşlarımın kuluplerinde son derece başarılı olmasını istiyorum. Herkesle son derece gurur duyuyorum" şeklinde konuştu. Hido, devlet buyuklerinin de 12 Dev Adam'ın elde ettiği başarıda buyuk katkıları olduğunu soylerken "Başta Başbakanımız olmak uzere butun devlet buyuklerimize bize verdikleri sonsuz destekten oturu cok teşekkur ediyoruz" dedi. -NBA'DE SAYIMIZIN ARTMASI COK ONEMLİ- Yeni sezonda Chicago Bulls'ta forma giyecek olan Omer Aşık ve Boston Celtics'in başarısı icin ter dokecek olan Semih Erden'in de NBA'e adım atmasının onemine değinen Hidayet Turkoğlu, "Biz yıllardır Mehmet Okur ile NBA'de tek başımıza mucadele veriyorduk. Sonra Ersan İlyasova geldi ve o da cok iyi bir seviyeye geldi. Şimdi Omer ve Semih'in de NBA'de oynayacak olmaları Turk basketbolu acısından son derece onemli. NBA'de bir Turk lobisi oluşturabilmemiz buyuk onem taşıyor ve bu durum beni cok mutlu ediyor" dedi. NTVSpor
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Basketbol
- Hido : Nash ile Oynamak Buyuk Ayrıcalık