Phoenix Suns'ın bu yaz kadrosuna dahil ettiği yıldız basketbolcumuz Hidayet Turkoğlu takımın hazırlık donemi başlarken neler yapacağını merakla beklediğimiz yeni sezon hakkında acıklamalarda bulundu. Kendisi icin yeni bir başlangıc olacağını belirten Hido şoyle konuştu "Gecmişte iyi veya kotu, neler yaptığınızın onemi yok.Bu yeni bir yıl.Gectiğimiz sezonu iyi gecirseydim bile bunun bir onemi olmazdı.İyi bir sezon gecirmiş de olsam yine de yapabileceğimin en iyisini yapıp gelişimimi surdurmeye calışırdım" "Şu anda sistemi oğrenme cabamı devam ettiriyorum ve yeni takım arkadaşlarıma uyum sağlamaya calışıyorum.En doğru şekilde takıma ve rotasyona oturmak istiyorum" İlk antrenmanlarında harika yıllar gecirdiği Orlando'daki gibi set oyunları gercekleştiren milli yıldızımız acıklamasına şu şekilde devam etti "Bunlar daha yeni takım arkadaşlarımla oynadığım ilk birkac gun bu yuzden rotasyonu oğrenmeli, doğru yerde durmalı ve hızlı hucumlara koşmalıyım.Şu an icin her şey iyi.Oyuncuları ve oynanacak oyunu tam olarak kavradığım zaman daha da iyi olacak, sadece bu oyuncularla oynamaya devam etmeliyim ve umarım birkac boş şut da bulurum." Bu sezon 4 numarada oynaması beklenen Hidayet bu konuyla ilgili de acıklama yapmayı ihmal etmedi.Bunu daha once de kısa sure de olsa yaptığını ifade eden 11 yıllık veteran oyuncumuz "Yeni bir takıma gelince mutlaka yeni gorevler oluyor.Bu benim icin uzerinde calışmam ve fiziksel olarak hazırlanmam gereken buyuk bir gorev.Sadece savaşmalı ve en iyisini yapmalıyım." "Başarılı bir takım oyunu var.Bu nedenle cok yardım alacağım ve hÂla bire bir oyunlar oynayıp takımıma bu şekilde de yardımcı olabileceğim bir yerdeyim.Gecmişte yaptığımdan daha fazla calışmalı ve onları onde karşılamalıyım.Onlara topu kolay almaya izin vermemeliyim, bu bana sorun cıkarır.Bunlar uzerinde calışmam gereken kucuk şeyler.İnşallah takımıma yardım edecek kadar iyi olurum." şeklinde konuştu. Hidayet ayrıca takım arkadaşı Steve Nash hakkında da ovgu dolu acıklamalarda bulundu.Nash'in kariyeri boyunca oynadığı en iyi point gardlardan biri olduğunu ifade eden Hido şu ifadelere yer verdi "Bana cok yardımcı olacak.Onunla birlikte koşup doğru yerde olmalıyım.Butun bunları kamp doneminde oğrenmeliyim, boylece işim kolaylaşır.Şut atmak icin her zaman topu elinde isteyen biri değilim.Bu sadece Orlando'da yaptığım bir şeydi, onlar bana oyunu kurdururlardı.Steve bunu yıllardır yapıyor.Kac defa birlikte oynadığı oyunculara buyuk oyuncu olmaları yolunda yardımcı olduğunu biliyorum, umarım ben de onlardan biri olurum." NBATR.COM __________________