Giricek imzayı attı !
Basketbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Basketbol
- Giricek imzayı attı !
-
16-10-2019, 04:27:18Kayıtlı ÜyeBeko Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahce Ulker, gecen sezon NBA'in Phoneix Suns takımında forma giyen Hırvat oyuncu Gordan Giricek ile bugun resmi sozleşme imzaladı. Fenerbahce Şukru Saracoğlu Stadı basın toplantı odasında yapılan ve genel sekreter Vedat Olcay, basketbol şubesinden sorumlu yonetici Semih Ozsoy, Fenerbahce Ulker İcra Kurulu Uyesi Aydın Acun ile şube direktoru direktoru Nedim Karakaş'ın hazır bulunduğu torende, Giricek kendisini 2 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sozleşmeye imza attı. Giricek, imza toreninden sonra yaptığı acıklamada, Fenerbahce'ye geldiği icin cok mutlu olduğunu ifade ederek, "2 sezondur lig şampiyonu olan Fenerbahce, gecen sezon Avrupa Ligi'nde de cok başarılı sezon gecirmiş. Ben de bu takıma katkı sağlamak icin geldim. Başarılı bir sezon gecireceğimize inanıyorum" dedi. Bir gazetecinin "Neden NBA'den Avrupa'ya donme kararı aldın? Astronomik bir transfer ucreti mi teklif edildi" sorusu uzerine Hırvat oyuncu, şunları soyledi: "Avrupa'ya donuşumun nedeni sadece para değil. Avrupa Ligi'nde oynamak istiyordum ve Fenerbahce Ulker'i tercih ettim. NBA'den donmek iyi bir şey. Avrupa'da oynanan basketbol, NBA'yı yakalamış durumda. Olimpiyatta da gorduk, bircok Avrupa takımı ABD karşısında oynayabiliyor." Giricek, Fenerbahce futbol takımının Partizan ile kendi sahasında yaptığı macı izlediğini, mactaki seyirci ve atmosferi beğendiğini belirterek, "O atmosferi ozlemişim. Basketbol maclarında da boyle olacağını biliyorum" dedi. -KARAKAŞ: "GORDON'U HERKES BİLİYOR"- Nedim Karakaş, Girecek'in son 6 yılını NBA'de gecirdiğini belirterek, "Gordon'u herkes biliyor. Avrupa'ya donuş kararı aldığı zaman gectiğimiz Ekim ayından itibaren temas kurduk, kendisini takip ediyorduk" dedi. Sezon başında da Solomon ve Kinsey'in NBA'i tercih etmelerinin ardından Giricek ile yeniden temasa gectiklerini anlatan Karakaş, "Kadromuzda yabancı sayısını tamamlamak uzere Giricek ile tekrar temas kurup, anlaştık. Gordon bizim verdiğimiz ucretten cok daha yuksek tekliflerle karşılaşmasına rağmen Turkiye'yi tercih etti" diye konuştu. Hedeflerinin 2010 ve 2011 yıllarında Avrupa'da Dortlu Final oynamak olduğunu vurgulayan Karakaş, şoyle devam etti: "Hedefimiz 2010 ve 2011 yıllarında Avrupa'da Dortlu Final'e ulaşmak. Kadromuzdaki oyuncuların da 2010-2011 yıllarına kadar sozleşmesi var. Gecen sezona başlarken kadromuzun yetersiz olduğu şekilde değerlendirmeler vardı. Ancak sezon sonunda NBA'e 4 oyuncu verdik. Cok genc ve tecrubeli oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Eksik gorduğumuz yerlere Giricek gibi dunya yıldızlarını transfer ediyoruz." Eski oyuncuları İbrahim Kutluay ile ilgili bir soru uzerine Nedim Karakaş, "Gecen sezon İbrahim ile 3 yıllık bir anlaşmamız vardı. Askerlik sorunu nedeniyle sozleşmeyi feshettik. Basketbol Federasyonu'nun Turk sporcular icin takımlara verdiği bir limit var. İbrahim'in tekrar Turkiye'ye donuşunde bu limitimiz dolu olduğu icin teknik heyetimizin de tercihiyle yeniden sozleşme yapmadık" diye konuştu. Nedim Karakaş, takımın 15 gunluk kamp icin yarın İtalya'nın Bormio kentine gideceğini, daha sonra Slovenya'da 4'lu ozel bir turnuvaya katılacaklarını sozlerine ekledi. Genel Sekreter Vedat Olcay ise Giricek'i alarak ciddi bir transfer yaptıklarını, Hırvat oyuncunun takıma onemli katkıları olacağını soyledi. Semih Ozsoy da bir dunya yıldızını transfer ettiklerini, Giricek'in Turk basketboluna renk katacağını ifade etti. Bu arada, imza toreninde Giricek'in tercumanlığını yonetici Semih Ozsoy yaptı. __________________