Pamukkale Belediye Başkanı Avni Orki, start oncesi 15 Temmuz Deliklicınar Şehitler Meydanı’nda gazetecilere yaptığı acıklamada, dunyada hem doğal hem kulturel ozellikleriyle UNESCO Dunya Mirası Listesine giren Pamukkale’nin, bu kez ralli sporuna ev sahipliği yapacağını soyledi.
Her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği kar beyazı travertenleri, buyuleyici Kleopatra Havuzu, Hierapolis Antik Kenti ile unlu bolgede gercekleşecek rallinin izleyicilere ve yarışmacılara tam bir festival havası yaşatacağını bildiren Orki, etkinliğin "Kadına Şiddete Hayır" sloganıyla start alacağını vurguladı.
Yarışmacılardan Ozhan Seyhan ilk defa duzenlenen rallide yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, etapların ozenle hazırlandığını soyledi.
Yarışa eşi Hakan Gurel’in yardımcı pilotu olarak katılan Havva Gurel de "Eşim pilot. Ben de ona yardımcı olmaya calışacağım. Etapları cok sevdik. Cok virajlı olmasına rağmen eğlenceli ve guzel bulduk. Toprak yolda inşallah guzel gecer." dedi.
Hakan Gurel ise etapları beğendiklerini vurgulayarak, "Yarın inşallah kazasız belasız bitirmeyi hedefliyoruz. Eşimle birlikte aynı arabada olmaktan ilk başlarda korkuyordum. Şu an cok keyif alıyorum ve eşime cok guveniyorum. O ne derse onu yapıyorum." diye konuştu.
Bursa’dan katılan Tuna Muhtar ise eşi Burce Muhtar ile birlikte yarışmaktan dolayı gurur duyduğunu soyledi.
Yardımcı pilot Burce Muhtar ise yarışmanın "Kadına şiddete hayır" sloganıyla cıkış yaptıklarını belirtti.
Etkinliğe 88 sporcu katıldı
Turkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Ege Otomobil Sporları Kulubu ile Pamukkale Belediyesi ana sponsorluğunda yapılan organizasyona 44 arac ve 88 sporcu katıldı.
15 Temmuz Deliklicınar Şehitler Meydanı’nda start alan yarışta, ilk gun 36 arac Akvadi ve Pamukkale ozel seyirci olmak uzere iki etapta yarıştı.
Burada Denizli Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Orki, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ralli araclarına binerek yardımcı pilot olarak seyirci ozel etabında heyecan yaşadı.
Yarışın yarın son gununde ralli yarışcıları Hierapolis ve Horoz etapları dahilinde Pamukkale’ye bağlı Guzelpınar, Haytabey, Karahayıt, Pamukkale Oren yeri cevresindeki toprak parkuru gecerek toplam 58 kilometreyi geride bırakacak.
Sınıflarında ilk uce giren ekipler, Kocacukur bitiş noktasında Pamukkale Rallisi’ni noktalayacak.
AA