Selcuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde yapılan Efes World Cup 7 turnuvasına icin Konya'da bulunan A Milli Basketbol Takımı oyuncuları Mevlana Muzesi'ni ziyaret etti. Federasyon başkanı Turgay Demirel bu salonun Anadolu'nun diğer illerine ornek olması gerektiğini soyledi.
Ziyarette, Selcuklu Belediye Başkanı Adem Esen, İl Kultur Muduru Mustafa Cıpan, Basketbol İl Temsilcisi Alper Kıvrıkoğlu da milli takıma eşlik etti. Mevlana Muzesi'nin mistik havasını oldukca beğenen 12 dev adam, muzede bulunan tum eserleri tek tek inceleyerek dua etti. Muzede bulunan ziyaretcilerin yoğun ilgi gosterdiği Basketbol Milli Takım oyuncuları vatandaşlarla da fotoğraf cektirip imza dağıttılar. "SPOR SALONUMUZ İLE GURUR DUYUYORUZ" Efes Cup icin Konya'ya gelen ulusal ve yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelen Selcuklu Belediye Başkanı Doc. Dr. Adem Esen, "Bu turnuvanın Konya'da yapılmasının sebebi yaptırmış olduğumuz spor salonumuzun federasyonca cok beğenilmesidir. Turk spor hayatına boyle bir salon kazandırdığımız icin mutluluk duyuyoruz. Bu salon, acılışından kısa bir sure gecmesine rağmen buyuk organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Yapılan musabakalarda ulkemizde alışılagelmişin dışına cıkıldı. Amacımız 'Efes Cup World 7' gibi uluslararası musabakaların şehrimizde yapılması ve bu sayede ulkemizin ve Konyamızın tanıtımının sağlanmasıdır. Konya'nın tanıtımı icinde onemli olan bu organizasyonların devamını diliyor ve tum federasyonları ilimize davet ediyorum" dedi. Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise, "Efes Cup gibi onemli bir organizasyonu Konya'da duzenlemekten dolayı oldukca memnun olduk. Yonetim Kurulu uyelerimiz, teknik heyetimiz ve sporcularımızda Konya'da olmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Bu organizasyonu Konya'ya kazandıran Selcuklu Belediye Başkanı Adem Esen'e de misafirperverliklerinden dolayı teşekkur ediyorum. Burada yapılan uluslararası seviyedeki spor salonu Anadolu'nun diğer illerine de ornek olmalıdır" şeklinde konuştu. 30 Ağustos 2008 , 17:20 ajansspor