Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu, 2009 yılı Ekim ayında duzenlenecek olan Avrupa Buyuk Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın Adana'da yapılmasına karar verdi.Turkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, Adana Buyukşehir Belediye Başkanı Aytac Durak'ı ziyaretinde, "Dunya capındaki bu organizasyonları Adana'da yapabilmemiz adına engelli sporuna vermiş olduğunuz destekten dolayı oncelikle size teşekkur ediyorum. Gectiğimiz hafta sizlere teşekkur etmek icin Adana'ya gelen Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Jan Bertaling ziyaretinde Buyuk Erkekler Şampiyonasını da Adana'da yapmak istediklerini dile getirmişti. Yaptıkları toplantıda bu dev organizasyona ev sahipliği icin yine oybirliği ile Adana'yı sectiler. Şehrimizin tanıtımı, engelli sporunun gelişmesi icin cok onemli olan bu organizasyonun kusursuz şekilde gercekleşmesi icin yine size guveniyoruz" dedi. Organizasyonun Adana'da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Durak ise, "Bu uluslararası organizasyonların Adana'ya gelmesinde en onemli rolu oynayan insanların başında geliyorsunuz. Bu nedenle size Adanalılar adına teşekkur ediyorum. Genc erkekler şampiyonasını TRT hem canlı hem de sonrasında tekrar tekrar verdi. Gazetelerde, televizyonlarda ve uluslar arası internet sitelerinde organizasyon dunyaya duyuruldu. Boylesine etkili bir tanıtıma neden olan organizasyonun daha buyuğunun yine kentimizde yapılacak olması cok onemli. Avrupalı federasyon yetkililerine bizlere ve Adana'ya duydukları guvenden oturu cok teşekkur ediyorum. 2009 Ekim'inde yapılacak organizasyonda da elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu. Kaynak : İHA