MHK Başkanı Metin Şahin Yeni Sezon Oncesi Değerlendirmelerde Bulundu
Basketbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- MHK Başkanı Metin Şahin Yeni Sezon Oncesi Değerlendirmelerde Bulundu
-
16-10-2019, 04:19:46Kayıtlı ÜyeTurkiye Basketbol Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin, yarın, Fenerbahce Ulker – Casa TED Ankara Kolejliler macı ile başlayacak yeni sezon oncesinde değerlendirmelerde bulundu. Şahin yaptığı acıklamada, yeni sezon oncesi kuluplere ve sporculara başarı dileklerini iletirken, “2008-09 sezonu Perşembe gunu oynanacak Fenerbahce Ulker – Casa TED Ankara Kolejliler macı ile start alacak. Oncelikle butun kuluplerimize ve basketbol camiamıza yeni sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tum sporcularımıza ve kuluplerimize başarı dileklerimi iletiyorum” dedi. Liglerde, cok zorlu, cekişmeli ve aynı zamanda zevkli bir mucadelenin yaşanacağına inandığını ifade eden Şahin, “Her sezon olduğu gibi, Turkiye Kupaları’ndaki tespitten yola cıkarak, yine cok zorlu ve cekişmeli bir sezonun bizi beklediğini soyleyebilirim. Teknosa Turkiye Kupası’nda, finale kalacak olan 8 takımın belirlenmesi aşamasında cok surprizli ve cok değişken sonuclar alındı. Bu da bizi oldukca memnun ediyor. Boylece ligin cekişmeli olması basketbola ilgiyi arttıracaktır. Dolayısıyla da basketbolun kalitesini daha da yukseltecektir” şeklinde konuştu. MHK olarak kendilerine onemli gorevlerin duştuğunun de altını cizen Metin Şahin, “Merkez Hakem Kurulu olarak bize duşen onemli gorev; musabakaların oldukca ust duzeyde ve en az hatayla yonetilmesidir. Bu anlamda da A, B ve C klasmanı hakemlerimiz ve teknik komiserlerimizle yazın yoğun bir calışma yaptık. Değişen yeni FIBA kuralları ile ilgili de yine yoğun bir calışma donemi gecirdik. Bu kuralları kuluplerimize de bildirdik, duyurularını yaptık. Değişiklikleri onlara da ilettik. Teknosa Turkiye Kupası’nda, mazereti olan 3 hakem dışında butun hakemlerimize gorev vererek izledik. Hakemlerimizin de musabakaları oldukca başarılı yonettiklerini gozlemledik. Umuyoruz, ligi de en az hatayla gotureceğiz. Hatalar az oldukca, Merkez Hakem Kurulu olarak biz de elbette bundan kıvanc duyuyoruz, memnuniyet duyuyoruz. Doğal olarak bundan kuluplerimiz de memnun kalıyorlar. Kuluplerimiz gibi biz de yeni sezona hazırız. Hepimiz icin guzel bir sezon gecirmeyi diliyorum” diyerek sozlerini tamamladı. __________________