NBA takımlarından Atlanta Hawks'ın genc yıldızı Josh Childress'ın Yunanistan'ın onde gelen kuluplerinden Olympiakos ile 3 yıllık sozleşme imzaladığı acıklandı. 2007-2008 sezonu sonunda kısıtlamalı olarak serbest kalan Atlanta Hawks'ın onemli isimlerinden Josh Childress, onumuzdeki sezon Olympiakos'un başarısı icin ter dokecek. Konuyla ilgili acıklama yapan 25 yaşındaki yıldız oyuncu, "Bu tarz bir transferi gercekleştiren ilk oyuncu olmak gercekten biraz değişik bir durum. Ancak, bu transferin harika bir fırsat olduğunu ve benim icin olağanustu bir tecrube olacağını duşunuyorum" dedi. Kararının Yunanistan'a gittikten sonra netleştiğini vurgulayan Childress, "Yunanistan'a giderken Olympiakos'lu yoneticilere ne cevap vereceğimi bilmiyordum. Fakat, harika bir şehir, harika bir takım var. Kendimi evimde hissetmem icin her şeyi yaptılar" şeklinde konuştu. Childress'ın menajeri Lon Bobby, yıldız oyuncunun Olympiakos'tan vergiler haricinde 3 yıl icin yaklaşık 20 milyon dolar alacağını soyledi. Bobby ayrıca, her sezon sonunda genc forvetin sozleşmeyi fesihedebilme opsiyonunun bulunduğunu acıkladı. Gectiğimiz sezon play-off'un ilk turunda şampiyon Boston Celtics'e 4-3 elenerek sezonu kapatan Atlanta Hawks'ın elde ettiği başarıda onemli rol oynayan Childress, 11.8 sayı – 4.9 ribaunt ortalaması yakalamıştı. Kaynak:Ntvspor.net __________________