36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maclarında mucadele edecek A milli takımın oyuncularından Ersan İlyasova, Avrupa'daki tum takımların şu anda iyi basketbol oynadıklarını soylerken ABD'ye karşı oynayacak olmalarının gurur verici olduğunu soyledi. Milli takım kampına bugun katılan Ersan İlyasova, yaptığı acıklamada, eleme grubundaki rakipleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Avrupa'daki butun takımlar şu anda iyi basketbol oynuyor. Coğu yuksek seviyeye gelmiş ekipler. Ukrayna olsun, Belcika olsun iyi basketbol oynayan takımlar. Tabii ki en guclu rakibimiz Fransa. Dunya Şampiyonası'nda onlara karşı oynadık ve kaybettik. Guclu bir ekip. Kadrolarında bircok NBA oyuncusu var. Ama biz de guclu bir kadroya sahibiz. İyi hazırlanırsak onları da yeneriz" dedi. Kadroda yer alan oyuncuların 1 haftadır calıştıklarını hatırlatan İlyasova, "Ben tatildeydim. İyi şekilde geldiğimi duşunuyorum. Daha cok hazır olmam icin yeterli zaman var. İyi calışarak eleme grubundaki maclara kadar form tutmak istiyorum" diye konuştu. Milli takım olarak ABD ve Litvanya ile yapacakları hazırlık maclarında ne denli hazır olduklarını goreceklerini ifade eden yıldız oyuncu, "ABD'ye karşı oynamak gurur verici. Sonucta dunyanın en iyi basketbolcularının olduğu 'ruya takım' ile oynayacağız. ABD karşısında iyi oynamak istiyoruz" dedi. Kaynak:Ajansspor __________________