"Hedefler buyudu"
Basketbol0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- "Hedefler buyudu"
-
16-10-2019, 04:15:13Kayıtlı ÜyeTurk Telekom Basketbol Şube Sorumlusu Ersin Eroğlu, bu sezon en buyuk hedeflerinin Avrupa Kupaları'nda final oynamak olduğunu soyledi. İHA muhabirine acıklamalarda bulunan Turk Telekom Basketbol Şubesi Sorumlusu Ersin Eroğlu, sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başladıkları icin cok mutlu olduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Kupası, cok onemli ve anlamı buyuk, değerli bir kupa. Lig ve kupa şampiyonunun son olarak oynadıkları bir kupa. Bu kupayı, uzun yıllar sonra macımızı şereflendiren Cumhurbaşkanımız Abdullah Gul'un elinden almak bizim icin buyuk bir onur ve mutluluk kaynağı. Bu maca cok iyi hazırlanmıştık. 3 yıldır hemen hemen bozmadığımız istikrarlı bir kadromuz var. Başarının sırrı da bu. Benim kişisel yonetim tercihimde de istikrar her zaman on plandadır. 3 senelik planlı bir calışma ile yola cıktık. Turk Telekom şirketine, Turk Telekom ailesine, taraftarlarımıza boyle bir başarı yaşattığımız icin cok mutluyuz" diye konuştu. Beko Basketbol Ligi'nde gectiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da finali hedeflediklerini ifade eden Eroğlu, "Beko Basketbol Ligi'nde bu sezon cok guclu takımlar var. Her rakibimiz onemli. Herşeyin temelinde maclara ayrı ayrı bakmak var. Lige iyi bir başlangıc yapmak istiyoruz. Uzun bir maratona başlıyoruz. Derin bir kadromuz var. Bu sezon da derin kadromuz ve tecrubeli teknik kadromuzla play-off finali oynamak istiyoruz" dedi. Bu sezon en buyuk hedeflerinin Avrupa Kupaları'nda başarılı olmak olduğunun altını cizen Eroğlu, "Avrupa Kupaları'nda bu sezon başarılı olmaya cok onem veriyoruz. Turkiye'nin sesini duyurmak ve ulkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Gectiğimiz sezon ULEB Cup'da 11 mac kazanmamıza rağmen elendik ve bizden daha az mac kazanan takımlar, bizden 1-2 tur ileriye gidebildi. ULEB şampiyonu DKV Joventut Badalona'yı tek yenen takım bizdik. Cok şanssız bir sistem vardı ortada. Bu sene sistem değişti. Bu sezon Eurocup'da daha hakkaniyetli bir sistem var. Grubumuzda cok guclu takımlar var. Turu gecersek yolumuzun acılacağını duşunuyorum. Gectiğimiz sezon Turkiye Kupası kuralarında 'Kupayı cektim' demiştim ve bu gercekleşmişti. Eurocup'ın kura cekimine de ben gittim ve orada 'Finali cektim' dedim. İşallah bu dediğim de gercekleşir ve bir Turk takımına Avrupa'da final oynatırız" ifadelerini kullandı. Gectiğimiz sezon takımın başarısında buyuk rol oynayan El-Amin'in takımdan ayrılması ve yapılan yeni transferlerle ilgili bir soruya ise Eroğlu, "El-Amin cok sevdiğimiz bir oyuncuydu. Bize cok onemli katkılar yaptı. Kendisi burada kalmak istiyordu. Ama Ukrayna'dan cok buyuk bir teklif aldı ve geleceğini duşunerek ayrılmak istediğini soyledi. Biz de kendisine izin verdik. El-Amin'in yerine daha takım oyununa yonelik oyuncular aldık. Uzun maratonda takım olarak, sinirlerimiz sağlam ve inanarak, mutlu sona ulaşmak istiyoruz" şeklinde cevap verdi. Sporseverleri her zaman yanlarında gormek istediklerini vurgulayan Eroğlu, "Son donemde yaptığımız atılımlarla Turkiye'nin en iyi 3-4 basketbol takımından biri haline geldik. Koklu bir kulubuz. Ozelleşikten sonra yaptığımız yatırımlarla cok iyi noktalara geldik. Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmıyor. Turkiye'nin neresine gitsek, Turk Telekom ailesi bizi bağrına basıyor. Gectiğimiz sezon play-off dışında seyirci ortalaması en yuksek olan takım biziz. Taraftarlarımızı her zaman bizi desteklemeye calışıyoruz. Onlar gelip bizi desteklesinler, biz de onlara seyir zevki yuksek kaliteli basketbol izlettirelim" diye konuştu. __________________