"Finaller ne yazık ki gecici bir salonda oynanacak"
Basketbol0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- "Finaller ne yazık ki gecici bir salonda oynanacak"
-
16-10-2019, 04:13:37Kayıtlı ÜyeBasketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Turkiye'de duzenlenecek 2010 Dunya Basketbol Şampiyonası ile ilgili taahhutlerin tam anlamıyla yerine getirilmediği icin, organizasyonun yapılmasına dair biraz risklerinin bulunduğunu soyledi. Deneyimli basketbolcu İbrahim Kutluay ile birlikte İstanbul Aydın Universitesi Halit Aydın Yerleşkesi'nde duzenlenen panele katılan Turgay Demirel, 2010 Dunya Basketbol Şampiyonası'yla ilgili uzun zamandır calışmalar yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''4 şehirde ve 5 ayrı salonda duzenlenecek bu organizasyon icin kalıcı tesisler yapılması konusunda uzun bir suredir calışılıyor. Antalya ve Ankara'daki salon yerleri tespit edildi ve projeleri bitti. İnşallah en kısa surede inşaatları başlayacak. İstanbul'da ciddi bir sorun vardı. Burada en uygun yere yapılmasını arzu ettiğimiz salonu, maalesef Anıtlar Kurulu'ndan onay alamadığımız icin yapamıyoruz. O nedenle Sinan Erdem Spor Salonu'nu gecici bir basketbol salonu haline donuştureceğiz ve orada finaller oynanacak ne yazık ki. Butun bunlarla ilgili gecen ay Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) heyeti geldi. Cuma, cumartesi gunleri bizim yurt dışında bir toplantımız var. Organizasyonla ilgili taahhutlerimizi tam anlamıyla yerine getirmediğimiz icin biraz riskimiz var. Ama umarım bir problem olmadan en iyi şekilde bu organizasyonu gercekleştirecek ortamı hazırlarız.'' -''YAPILACAK İŞLERİ TAMAMLAMAK İCİN ADAY OLUYORUM''- Basketbol Federasyonu'nun 24 Kasım 2008 tarihinde yapılacak olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden aday olduğunu hatırlatan Demirel, ''Ben 4 donemdir Basketbol Federasyonu başkanlığı gorevini yurutuyorum. Onumuzdeki donemde yapılacak işleri tamamlamak icin aday oluyorum. Onumuzde Turk basketbolunun en onemli sınavlarından, fırsatlarından bir tanesi var. 2010 Dunya Basketbol Şampiyonası ulkemizde duzenlenecek. Bu Dunya Şampiyonası icin onemli bir gorev ustlendik. Bunu tamamlamak icin bu genel kurulda yine Basketbol Federasyonu başkanı olmak icin başvuruda bulunduk'' diye konuştu. Turgay Demirel, Turk basketbolunun son donemde buyuk gelişme gosterdiğini ifade ederek, ''Tabi ki basketbolun bazı sorunları var. Ama son donemlerde gerek milli takımlarımız, gerekse kulup takımlarımız basketbolda soz sahibi hale geldiler. Hem bayan hem erkek milli takımlarımız birbirinden başarılı sonuclar alıyorlar. Onumuzdeki şampiyonalarda başarılı olarak madalya kazanmak istiyoruz. Turkiye, dunya basketbolunda 10 yıl once yoktu. İlk defa 2002 yılında Dunya Şampiyonası'na katıldık. Sonra da 2006 yılında katıldık. Once 9., sonra 6. olduk. İnşallah 2010'da daha iyi sonuclar alırız. Basketbol kuluplerimizin bir takım ihtiyaclarını sağlamak icin, yeni gelir kaynaklarını yaratmak ve basketbol altyapısına yatırım yapmak onumuzdeki donemde en başta halledeceğimiz konular olacak'' değerlendirmesinde bulundu. -KUTLUAY: ''İTU'DE OLMAMIN SEBEBİ SPORU GENCLERE SEVDİRMEK''- Milli basketbolcu İbrahim Kutluay, Turkiye Basketbol 2. Ligi takımlarından İstanbul Teknik Universitesi'nde (İTU) oynamasının nedeninin sporu genclere sevdirmek ve onları basketbola teşvik etmek olduğunu soyledi. İbrahim Kutluay, Turk sporunda basketbolun cok onemli bir yer edindiğini anlatarak, sozlerini şoyle surdurdu: ''Bugunku duruma baktığımızda basketbolu seven cok genc bir nesil var. Basketbolcu olmak isteyen binlerce genc var. Sporcular olarak onlara iyi ornek olmamız gerekiyor. Onlara iyi imkanlar ve tesisler sağlamak gerekiyor. İTU'de oynamamın sebeplerinden birisi de ulkede sporu genclere sevdirmek ve onları basketbola teşvik etmek. İTU'yu gecmiş yıllarda olduğu gibi sportif anlamda başarıya ulaştırırken, altyapıdan da (A) takıma değerli sporcular yetiştirmek icin calışmalarda bulunmak gerekiyor. Umarım bundan sonraki yaşantımda da bundan onceki gibi başarılı olurum.'' -''HİDAYET VE MEHMET'TEN BUYUK BEKLENTİ OLUYOR''- İbrahim, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) ter doken Turk sporcular Hidayet Turkoğlu ve Mehmet Okur, milli takıma geldiklerinde, onlardan buyuk beklenti olduğunu ifade etti. Bir oğrencinin ''2006 Dunya Şampiyonası'nda Hidayet ve Mehmet gibi yıldız oyuncularımız olmamasına rağmen, takımımız başarılı oldu bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu İbrahim, şoyle cevaplandırdı: ''Oncellikle basketbol bir takım oyunu ve takım oyunu icin yıldız oyunculara ihtiyac olduğu kadar gorev adamlarına da ihtiyac var. Macları kazanırken sadece bazı oyuncular macı kazanmıyor. Diğer oyuncuların da bunda buyuk payı olduğunu duşunursek, o donem şartlarında Hidayet ve Mehmet takımızda yoktu. Biz takımdaki oyuncular olarak, elimizden geldiğince mucadele ettik. Kapasitemizi sahaya yansıttık, başarılı olmaya calıştık. İyi bir turnuva oynayıp, başarılı olduk. İnsanların kafasında yanlış anlaşılma oluyor belki. Mehmet de Hidayet de cok başarılı oyuncular. Bana gore, milli takıma geldiklerinde onlardan cok buyuk beklenti oluyor. Halbuki takım icinde başarıyı da başarısızlığı da takım olarak paylaşmak zorundayız. Onumuzdeki donemde inanıyorum ki onlar da takımda olacaklardır ve milli takımımız cok başarılı sonuclar elde edeceklerdir.'' -''BUYUK CAMİALARI RENCİDE EDECEK ACIKLAMALARDA BULUNMAM''- İbrahim, asla ''Kefen giyerim Galatasaray forması giymem'' gibi bir ifade kullanmadığını dile getirdi. Bir oğrencinin sorusu uzerine, tecrubeli basketbolcu, ''Ben boyle (Kefen giyerim Galatasaray forması giymem) diye bir ifade kullanmadım. O başka bir sporcu arkadaşın ifadesiydi. Ben hicbir zaman buyuk camiaları rencide edecek acıklamalarda bulunmam. Cunku Fenerbahce Kulubu sporcusu olduğum kadar, milli takımın da kaptanlığını yapmış bir sporcuyum. Fenerbahce Kulubu ne kadar buyukse Galatasaray, Beşiktaş kulupleri de o kadar buyuktur. Ben, Fenerbahce'de basketbolda her kategoride gorev almış bir sporcu olarak, diğer kuluplerde kendimi mutlu hissetmeyeceğim icin Fenerbahce'de başladığım basketbol hayatımı orada bitirmek istediğimi soyledim'' diye konuştu. -''FENERBAHCE'DEN AYRILMAK İSTEMEZDİM''- İbrahim Kutluay, Fenerbahce'den ayrılmak istemediğini dile getirerek, ''Fenerbahce'de doğmuş, buyumuş ve basketbolu bırakmak istediğini soylemiş biri olarak, oradan ayrılmak istemediğimi daha oncede acıklamıştım. Amacım basketbol hayatımı orada sonlandırmaktı. Ama kulubun boyle bir tasarrufu oldu. Ben profesyonel bir sporcuyum ve şansımı diğer kuluplerde surduruyorum. Profesyonel bir sporcu olarak kimseye kırgın değilim. Bunlar sporda olağan şeyler'' ifadelerini kullandı. Cocukken futbolcu olmak istediğini anlatan İbrahim, ''12 yaşında Fenerbahce'de futbol oynamak icin başladım. Belli bir donem oynamak istedim, fakat daha sonra fiziki gelişmem basketbola daha uygun olunca basketbola yoneldim. Basketbola, bana daha uygun olduğunu gorunce devam ettim. Geldiğim durum itibariyle iyi ki basketbolcu olmuştum diyorum'' şeklinde konuştu. Bu arada, panelden sonra İstanbul Aydın Universitesi Rektoru Mehmet Salih Celikkale, Turgay Demirel ve İbrahim Kutluay'a birer plaket verdi. Ote yandan, panel başlamadan once, panelin yapılacağı salonda sara hastası olan bir oğrenci kriz gecirirken, 15 dakikaya yakın bir surede salona sağlık gorevlilerinin gelmemesi oğrenciler tarafından protesto edildi. Daha sonra hasta oğrenci, sağlık gorevlileri tarafından sedye ile salondan cıkarılırken, oğrencilerin buyuk bolumu salonu terk ederek panele katılmadı. 18.11.2008 Kaynak : AA __________________