DTO Antalya Şubesi yeni yıla hızlı giriş yaptı. DTO Şube Başkanı Ahmet Erol, Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kacmaz, Yonetim Kurulu Uyesi Serdar Eyiler, Meclis Başkanı Serdar Goksel, Meclis Uyesi Selim Cınarlı, Meclis uyesi Mustafa Işıldağ ve Şube Muduru Cuneyt Koşu ile uzman Tuğba Balta ile birlikte yılın ilk haftasında Kemer ilcesinde denizcilik sektorunun sorunlarını dinledi.

Turkiz Marina Navigator Restoran’da yapılan toplantıya Kemer Balıkcı Dernekleri ve Gunu Birlik Tur Tekneleri Kooperatifi yonetici ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Ticari Su Ustu Sporları İşletmeleri, Su Altı Sporları İşletmeleri ile gunu birlik tur tekneleri ve balıkcıların sorunları tartışıldı.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik icinde denizcilik sektorunun sorunlarını cozmek istediklerini soyledi.

Başta Avrupa’da etkili olan dunya krizi ve ceşitli sorunlar nedeniyle Kemer’de gunu birlik tur teknelerinin sezonu bir onceki yıla gore yuzde 30 daha az kazancla kapadıklarını belirten Erol, şoyle devam etti:
“Ortak ticari menfaatlerimizi kollayarak sorunlarımızı kendi icimizde bolgesel olarak cozebiliriz.
Ticari kaygımız olmaması lazım. Para kazanmak ve masraflarımızı karşılamak zorundayız. Bu denizlerde birlikte para kazanacağız. Sorunları cozmek icin oncelikle ortak mutabakat olmalı. Yonetmelik calışması yapalım. İhtisas Komisyonları toplansın. Sorunları birlikte cozelim. Yonetmeliği değiştirmeye kadar gidelim. İhtisas Komisyonlarında yonetmelik taslağı cıkaralım. Sektor toplansın ortak karar versin. Deniz hepimizin sektor hepimizin. Oncelikle sistemimizi kuralım ve sektor kendini yukseltsin. ’Kemer’de denizcilik sektorundeki sorunları birlik icinde cozeceğiz. Deniz hepimizin. Onemli olan sistemi kurmak.’’

Gunubirlik Tur Tekneleri İhtisas Komisyonu’nun ocak ayı sonuna kadar toplanmasını isteyen Erol, “Sorunların arkasında bir guc olarak duracağız. Ocak ayı sonuna kadar Gunubirlik Tur Tekneleri İhtisas Komisyonu toplanmalı. Yonetmelikle ilgili sıkıntıları ortaya koyalım ve yeni sezona kadar cozum uretelim’’ dedi.

DTO Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kacmaz da yonetmelikte ticari su sporları işletmelerine ait teknelerin ne yapmaları konusunun acık acık belirlenmesi gerektiğine dikkati cekti.

Yonetim Kurulu uyesi Serdar Eyiler ise sorunların cozumu konusunda İhtisas Komisyonlarına onemli gorevler duştuğunu soyledi. Eyiler, “Gunubirlik Tur Tekneleri İhtisas Komisyonu toplanmalı ve Kemer’de yaşanan sorunları cozmeli. Komisyonlarda sorunlar tam anlamıyla tespit edilmeli ve DTO olarak sorunları cozmeliyiz. Komisyonda calışacak olanlarda Gunubirlik Tur Tekne temsilcileridir. Birlik icinde olacaksınız’’ diye konuştu.

Kemerli denizciler

Kemerli denizcilik sektor temsilcileri de yeni dalış alanlarının belirlenmesi icin yapay resif uygulamasına ihtiyac olduğunu, Kındılceşme mevkiindeki cekek yerinin belediye imar planına mutlaka işlenmesi gerektiğini, balıkcıların bulunduğu cay icinde yeni duzenleme yapılması istendi.

Kemer Turkiz Marina Muduru Levent Tokac da Kemerli gunubirlik tur teknelerine peşin odemelerde yuzde 10 indirim yapabileceklerini soyledi. Tokac, Turkiz Marina’nın Antalya bolgesindeki bazı marinalardan daha ucuz olduğunu sozlerine ekledi.

DTO Şube Başkanı Ahmet Erol, yonetim kurulu ve meclis uyeleri ile denizcilik sektor temsilcileriyle birlikte Kemerli balıkcıların barındığı cay ile Kındılceşme Cekek Yeri’nde incelemelerde bulundu.

Turizmhaber.