Sunter, El-Amin'i motive ediyor Basketbol ULEB Cup A Grubu ucuncu macında İspanya'nın DKV Joventut Badalona takımına 102-83 mağlup olan Turk Telekom'da antrenor Ercument Sunter, bu macta kotu bir oyun ortaya koyan Khalid El-Amin'e destek veriyor. Turk Telekom'un guclu rakibine farklı bir şekilde mağlup olmasının ardından moralleri bozulan oyun kurucu El-Amin'e antrenor Ercument Sunter sahip cıktı. İspanya yolculuğu sonrasında ucakta El-Amin ile uzun bir sure başa baş bir goruşme yapan Sunter, yıldız oyuncusuna destek verdi. İspayol ekibi karşısında kotu bir oyun ortaya koyan El-Amin, antrenorune 'Ben hayatımda boyle sert savunma yapan takım gormedim. İnanılmaz bir baskı yaptılar ve bu benim oyunumu olumsuz etkiledi. Bundan sonra bu kadar kotu bir performans gostereceğimi sanmıyorum. Benden buyuk beklentiler var. Bende bunları gercekleştirmek icin elimden geleni yapacağım' dedi. Sunter ise, El-Amin'e 'Sen bu takım icin cok onemlisin. Herkesin kotu oynayacağı maclar olabilir. Moralini bozma ve onumuzdeki maclara konsantre ol. Sana guveniyoruz' şeklinde cevap verdi. Sunter'in desteğiyle morali yerine gelen ve eski neşesini kazanan El-Amin, antrenoruyle gelecek maclarda saha icinde yapacakları organizasyonlarla ilgili olarak da konuştu. Ercument Sunter, DKV Joventut Badalona'nın yaptığı sert savunmayla macı kazandığını soyledi. Macla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sunter, Badalona'nın inanılmaz bir savunma yaptığını belirterek, "Bu kadar sert bir savunma hicbir yerde yok. Rakibimiz tum oyuncularından en ust duzeyde verim alarak diri kalmaya başaran tam bir takım gorunumunde. Bizimde tum oyuncularımız ust duzey oyuncular. Ancak uyum sureci tam olarak gecmedi. Gectiğimiz sezon daha az oyuncuyla oynuyorduk ve uyumu yakalamak daha kolaydı. Bu sene daha cok oyuncuyla oynuyoruz ve uyum surecindeyiz. Bu uyum surecini atlattıktan sonra az sure alan oyuncularımız da daha cok sure almaya başlayacak ve takımdaki herkes birbirine yakın sure sahada kalmaya başlayınca başarı oranımızda buna bağlı olarak artacak" diye konuştu. Sunter, ULEB Cup'da son sekiz takıma kalacaklarına inandığını ifade ederek, "Kupada Dinamo Moskova ve DKV Joventut Badalona, butce ve oyuncu derinliği olarak, diğer butun takımlardan bir adım onde. Gruplardan cıkacak takımların ne kadar Final-8'e kalma şansı varsa bizimde o kadar şansımız var. Grubumuzu ilk 2 sırada bitirerek, gelecek turlar adına avantaj yakalamak istiyoruz. Kupanın en zorlu grubundayız ve bu gruptan takımlarla gelecek turlarda buyuk ihtimalle eşleşmeyeceğiz. Gectiğimiz sezon Final-four'u kılpayı kacırmıştık. Bu sezon ise Torino'da duzenlenecek Final-8'e kalacağımıza inanıyorum" dedi. Sunter, grupdan cıkmaları durumunda bir uzun oyuncuyu kadrolarına katmayı planladıklarını soyledi. Sunter, kupadaki iddialı takımların cok sayıda uzun oyuncuyla oynadıklarını belirterek, "Biz, sadece 3 uzunla mucadele ediyoruz. Guclu rakiplerimiz ile başabaş mucadele etmek icin bir uzun oyuncu almayı duşunuyoruz. Gruptan cıktıktan sonra buyuk bir ihtimalle uzun bir oyuncuyu kadromuza katacağız" ifadelerini kullandı.
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Sunter, El-Amin'i motive ediyor