Ersan İlyasova'nın tercihi NBA [Basketbol Timi]
Basketbol0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Ersan İlyasova'nın tercihi NBA [Basketbol Timi]
-
16-10-2019, 04:09:45Kayıtlı ÜyeErsan İlyasova'nın tercihi NBA Milli basketbolcu Ersan İlyasova, AXA Barcelona'da iyi bir sezon gecirdiğini; fakat tercihinin NBA'de oynamak olduğunu soyledi. İspanya'nın AXA FC Barcelona takımında forma giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın, NBA'ye doneceği iddia edildi. Barcelona'da ilk sezonunu geride bırakan Ersan'ın, ozellikle sezon sonuna doğru yuksek bir performans gosterse de Avrupa basketbolunu cok da sevemediği belirtiliyor. Katalan kulubu ile bir yıllık daha sozleşmesi bulunmasına karşın Ersan'ın ayrılacağını iddia eden İspanyol basını, buyuk olasılıkla NBA'deki eski kulubu Milwaukee Bucks'a doneceğini belirtti. Yeniden yapılanmaya giren Barcelona, gecen yıl NBA'ye gonderdiği eski basketbolcusu Juan Carlos Navarro'yu geri alırken, NBA'nin Toronto Raptors takımından ayrılan Jorge Garbajosa'yı da transfer etmeye calışıyor. Ancak Garbajosa'nın buyuk olasılıkla CSKA Moskova ile anlaşmak uzere olduğu kaydediliyor. Ote yandan, Ersan İlyasova, eski takımı Milwaukee Bucks'ın internet sitesinden kendisine yoneltilen soruları yanıtladı. Barcelona'da nasıl bir sezon gecirdin? İyi bir sezon gecirdim. İlk başta fazla sure alamıyordum; cunku antrenorumuz yeni gelen oyunculara fazla şans vermiyordu. İspanya'ya alışmak biraz zaman aldı. Farklı bir dil olduğu icin ilk birkac ay zorlu gecti. Henuz İspanyolca oğrenemedim; fakat bu sorunu aşabilmek icin ders aldım Yaz donemi icin planların nedir? Mequon'da evim olduğu icin şu anda Milwaukee'deyim. Burada antrenman yapıyorum ve farklı antrenorlerle bir araya geliyorum. Bundan cok hoşlanıyorum. Bana bircok şeyi oğretebileceklerini duşunuyorum. Yaz donemini burada calışırak gecirmek benim icin harika. Onumuzdeki sezon neler olacağını goreceğiz. Menajerim transfer konularıyla ilgili calışmalarını surduruyor. Neler olacağını goreceğiz. İspanya'ya eksik yonlerini geliştirmek icin mi yoksa tecrube kazanmak icin mi gittin? Avrupa'ya daha fazla oynamak icin gittim. Oyununuzu kenarda oturarak değil oynayarak geliştirebilirsiniz. Barcelona'da daha fazla dakika aldım ve daha cok antrenman yaptım. Gunde iki antrenman yapıyorlardı. Oyun icinde ve dışında işlerin benim icin iyi gittiğini duşunuyorum. Şu anda kendimi daha iyi hissediyorum. Gectiğimiz sezon Bucks'ı takip edebildin mi, sergiledikleri performans hakkında neler duşunuyorsun? Evet, takip ettim. Onları internetten butun sezon boyunca takip ettim. Sezona cok iyi bir başlangıc yaptılar. Ancak daha sonra cok fazla mac kaybettiler. Kaybettileri maclar da kazanmaya yakın oldukları maclardı. Eski takım arkadaşlarımla konuştum, bu sezon onlar icin bir hayal kırıklığı oldu. Bircok mac kaybetmek oldukca zor bir durum Olimpiyatlarda hangi takımların altın madalya icin mucadele edeceğini duşunuyorsun? Bu konuda bir şey soylemek zor. Benim favorim Litvanya, cok iyi durumdalar. Rusya'da cok iyi bir takım. İspanya'da NBA'de oynayabilecek bircok oyuncu var. Bu yuzden macları izlemek oldukca keyifli olacak. Milli maclarla NBA macları arasındaki fark nedir? Farklı turde bir basketbol. Buraya geldiğimde NBA'ye uyum sağlamak zorunda kaldım. Şimdi Avrupa'ya gittiğimde farklı kurallarla ve hakemlerle karşılaşıyorum. Bu yuzden her şey cok farklı. İspanya'da oynadığınız maclarda cok fazla taraftar oluyor, aynı NBA'deki gibi. Benim icin guzel bir tecrubeydi; fakat ben NBA'de oynamayı tercih ediyorum, cunku buradaki kulupler cok daha iyi. Basketbolculara daha fazla onem veriyorlar. __________________