Cin'de yapılacak olan tuketicilerin değişik sekotrlere ilişkin şikayetlerle ilgili toplantıya Turkiye'den turizm ile ilgili şikayetler değerlendirilecek

İzmir'deki Yaşar Universitesi, turizm işletmeleri hakkında 'sikayetvar.com adresinde yayınlanan şikayetler uzerine yaptığı araştırmayı konferansa konu olarak goturecek

Yaşar Universitesi'nden uc oğretim uyesi, yaptıkları Turizmde Tuketici Şikayetleri araştırmasınmı anlatmaları icin, Cin'de duzenlenen uluslararası konferansa davet edildi.

Yaşar Universitesi Turizm işletmeciliği Bolumu Oğretim Uyesi Yrd. Doc. Dr. Ferika Ozer Sarı ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bolumu Oğretim Uyesi Yrd. Doc. Dr. Ozlem Alikuıc ve Bolum Başkanı Doc. Dr. Ferah Onat Turkiye'nin ceşitli otel ve tatil koylerinde hizmet alan Turk muşterilerin 'sucayetvar.com' isimli internet sitesinde paylaştıkları şikayetler uzerine kapsamlı bir calışma yaptı.

Bilim dunyasına da ilgi ceken araştırma, gelecek ay Cin'in Pekin kentinde duzenlenecek uluslararası konferans; ICEEIM'e (International Conference on e-Education, e-Business and Information Management) davet edildi. İşletmeler duyarsız Şikayetler arasında oda sorunları, duşuk hizmet kalitesi, yanutıcı reklam gibi konular olduğunu belirten akademisyenler şu bilgileri verdi:

"Araştırmada 397 şikayeti ve bu şikayetlerin yuzde kacma cevap verudiğini inceledik. Şikayetlerin yalnızca yuzde 3.2'sinin işletmeler tarafından cevaplandırıldığını belirledik. Pek cok kişi memnuniyetsizliklerini bu sitelerde dile getiriyor. Bu bilgiler de tatilcilerin tercihlerini olumsuz yonde etkileyebiliyor. Dolayısıyla artık internette de itibar şart. Biz, bu araştırmamızda elektronik şikayetler konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini savunuyoruz Internet uzerinde cevapsız bırakılan şikayetler bu işletmelerin itibarını azaltmaktadır."

Turizmhaber.