Cenk Akyol: Turkiye'de kalmayı duşunmuyorum
Basketbol0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Cenk Akyol: Turkiye'de kalmayı duşunmuyorum
-
16-10-2019, 03:57:29Kayıtlı ÜyeBeko Basketbol Ligi'nin lideri Galatasaray Cafe Crown'un milli oyuncusu Cenk Akyol, “Turkiye'de kalmayı cok fazla duşunmuyorum. Kafamın rahat olacağı, insanların sadece oynadığım basketbolla beni eleştireceği bir yerde oynamak istiyorum” dedi. Beko Basketbol Ligi'nin cok guzel ve kaliteli olduğunu dile getiren genc oyuncu, yaptığı acıklamada, insanların tavırlarının kendisine doğru gelmediğini, rahat olabileceği bir yerde basketbol oynamak istediğini soyledi. Cenk Akyol, bu kadar baskının uzerinde olmadığı bir yere gitmeyi istediğini belirterek, sozlerini şoyle surdurdu: "Ben gecirdiğim bu iki sezondan sonra Turkiye'de kalmayı cok fazla duşunmuyorum. İyi bir ligimiz olmasına rağmen, insanların tavırları bana cok doğru gelmiyor. Cunku her şeye karışıyorlar. Orneğin 'Ayakkabısı şoyle. Cok guluyor. Hic gulmuyor' şeklinde beni eleştiriyorlar. Takıldıkları konular beni rahatsız ediyor acıkcası. Biraz daha kafamın rahat olduğu, bu kadar baskının uzerimde olmadığı bir yerde oynamak isterim. Avrupa'da oynamayı tercih ederim. Avrupa ya da NBA, neresi olursa olsun, ama kafamın rahat olacağı, insanların oynadığım oyunla, 'Selam verdi, vermedi. Onu yaptı, bunu yapmadı' gibi şeylere takılmadan, ilgilenecekleri, beni basketbolumla eleştirecekleri bir yerde oynamak isterim." Cenk Akyol, sezon oncesinde kendisiyle ilgilenen ve bir sure antrenmanlarına da katıldığı Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Atlanta Hawks ile goruşmelerinin devam ettiğini de belirterek, “Goruşmeler iyi durumda. Ama netice, sezon sonuna kadar benim oynayacağım basketbola bağlı. Yani bana bağlı” diye konuştu. “EFES PİLSEN'E KIRGINIM” Beko Basketbol Ligi'nin 9. haftasından sonra Galatasaray Cafe Crown'un sezon sonuna kadar Efes Pilsen'den kiralık olarak aldığı milli oyuncu, eski takımına kırgın olduğunu ifade etti. Efes Pilsen'de fazla sure şansı bulamadığı icin ayrıldığını kaydeden Cenk, “Efes Pilsen'e kırgınlığım var. Sonucta yetiştiğim kuluptu orası. Ama, oldu bitti. Geriye fazla bakmamaya calışıyorum” dedi. “MAHMUTİ İLE YAŞADIĞIM SORUNLAR OYUNUMU GERİYE GOTURDU” Cenk Akyol, Efes Pilsen'in eski antrenoru Oktay Mahmuti ile yaşadığı sorunların oyununu geriye goturduğunu soyledi. Mahmuti ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Efes Pilsen'deyken fazla oynama şansı bulamadığını, 1,5 ay gibi bir sure de kadro dışı kaldığını ifade eden Cenk, “Tabi ki bu basketbolumu biraz geriye goturdu ama cok da uzerinde durulması gerekmiyor. Ben yine de antrenmanlarımı yaptım, calışmalarıma devam ettim. Gerilememde Oktay ağabey ile yaşadığım sorunlar neden olduğu gibi, benim yaptığım hatalar da neden oldu. Kimseyi eleştirmek istemiyorum, hatalarımın olduğunu biliyorum. Bunun sonucunda sıkıntılar da cektim, kadro dışı kaldım, az oynadım... Ama hicbir şey icin gec kaldığımı duşunmuyorum, cunku cok erken yaşta (A) Milli Takım'da oynadım. Yıldız Milli Takım'da iyi işler yaptım. Daha iyi şeyler yapmak icin elimden geleni de yapacağım” diye konuştu. Oktay Mahmuti'nin kendisini kanıtlamış cok iyi antrenor olduğunu vurgulayan genc oyuncu, “Ben Oktay ağabeyi eleştiremem, cunku cok başarılı bir antrenor. Kendisiyle sorunlar yaşadık ve bunlar oldu bitti. Başka bir antrenor olsaydı başka sorunlar yaşayabilirdim. Bu her oyuncunun başına gelebilir. Başka bir yerde olsaydım daha iyi olabilirdi. Avrupa'da ya da ABD'de olsaydım daha iyi olabilirdi. Ama yine de kesin bir şey soylemek zor. Cunku tam tersi de olabilirdi” ifadelerini kullandı. “GALATASARAY CAFE CROWN'A GELDİĞİM İCİN MUTLUYUM” Cenk, Galatasaray Cafe Crown seyircisinin desteğinin cok guzel olduğunu belirterek, yeni takımına geldiği icin mutlu olduğunu dile getirdi. Galatasaray Cafe Crown'un sezon başında cok iyi bir kadro kurarak, iddialı bir takım olduğunu gosterdiğini belirten Cenk Akyol, şunları kaydetti: "Bunu oynadığı maclarla da ispatladı. Galatasaray Cafe Crown'a geldiğimden beri cok mutluyum. Galatasaray seyircisinin desteği cok guzel. Daha once hic boyle bir taraftarın onunde oynamamıştım. Bu durum insana cok değişik geliyor. Kotu oynamak mumkun değil acıkcası. Kendiniz icin, takım icin bir şey hissetmeseniz bile en kotusunu soyluyorum oraya gelen, sizi destekleyen insanlar icin bir şey yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi. Zaten sahaya cıkıp o tezahuratları gorduğunuz zaman bir şeyler ortaya koymak icin elinizden geleni yapıyorsunuz." Beko Basketbol Ligi'nin iddialı takımları olan Beşiktaş Cola Turka, Fenerbahce Ulker ve Turk Telekom'u yendiklerini hatırlatan Cenk, “Geriye Efes Pilsen kaldı. Onları da yeneceğimize inanıyorum. Maclarımızı iyi basketbol oynayarak kazandık. Şampiyonluk neden olmasın” diyerek sozlerini tamamladı. __________________