Turkcan: ''Hedefim 1907 ribaunt''
Basketbol0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Turkcan: ''Hedefim 1907 ribaunt''
-
16-10-2019, 03:56:51Kayıtlı ÜyeFenerbahce Ulker Basketbol Takımı oyuncusu Mirsad Turkcan, hedefinin 1907 ribaunda ulaşmak olduğunu soylerken Euroleague'de ilk 16 takım arasına kalacaklarına inandığını belirtti. Turkcan, İbrahim Kutluay'ın takımdan ayrılışını da yorumladı. ULEB Avrupa Ligi'nde, ceşitli takımlarda yer aldığı 6 yılda, toplam 94 macta 1007 ribaunda ulaşan Mirsad, Avrupa Ligi'nin resmi internet sitesi www.euroleague.net'e verdiği roportajda, 900 ribaunt daha almak istediğini ve boylece Fenerbahce Kulubu'nun kuruluş tarihi olan 1907 sayısına ulaşmak istediğini ifade ederek, ''Başkanımıza bu konuda şaka yaptım, bana guldu. Hala kendimi guclu hissediyorum. Formda olarak basketbol oynayabiliyorum. Bu formumu devam ettirdiğim surece, gecirdiğim gibi 3 sezon daha gecirebilirim. Bu sayede de yaptığım en iyi iş olan ribaunt almaya devam edebilirim'' dedi. 1000 ribaundu gectiği icin cok mutlu olduğunu ve bunun kariyerindeki en buyuk başarılardan birini oluşturduğunu dile getiren Mirsad, şunları kaydetti: ''Bu anlamda Avrupa'nın da en iyisi olmak cok onemli. Bana inananları gormek, beni gururlandırıyor. Bu rekora ulaştığımda aklıma ilk gelen, beni cesaretlendiren ve bugunlere gelmemde buyuk etkisi olan ilk antrenorum oldu. Bunun yanında, şimdiki ve eski takım arkadaşlarım, kısaca buralara gelmeme yardımcı olan herkese cok teşekkur ediyorum. Benim kariyerimdeki en buyuk başarı, ama bu son olmamalı. Daha iyisini yapmam gerektiğini biliyorum. Hala gencim ve onumde bircok başarı kazanacağım uzun yıllar var. Benim icin Avrupa'nın gelmiş gecmiş en iyi ribaundcusu desinler diye bir cabam olmadı. En iyisi olmak, benim icin bir hedefti. Bunu da başardığımı duşunuyorum. Aslına bakarsanız cok fazla Avrupa Ligi macında oynayamadım, ama oynadığımda da yapabildiğim en iyi şeyi, yani ribaund almayı yapmaya calıştım. Gerek savunma, gerekse hucumda, pota altında savaştım. Yıllar gectikce de bunun meyvelerini topladım. Boylesine onemli bir organizasyonda 1000 ribaunda ulaşmak cok zor. Bunu başarabildiğim icin gercekten cok mutluyum.'' -''AVRUPA LİGİ'NDE İLK 16'YA YAKLAŞTIK''- Mirsad Turkcan, Avrupa Ligi'nde iyi mucadele ettiklerini ve ilk 16'ya kalma yolunda onemli adımlar attıklarını bildirdi. Sezona yeni antrenorle başladıklarını ve takımlarında yeni oyuncuların bulunduğunu vurgulayan Mirsad, sozlerini şoyle surdurdu: ''Emir Preldzic ve Gasper Vidmar gibi genc, ancak gelecek vaat eden oyuncularımız var. James White, Avrupa'da daha yeni. Takım olarak, genc ve yetenekli oyuncularla, daha yaşlı, ancak tecrubeli oyuncuları kaynaştırmaya calışıyoruz. Elbette, her gecen gun NBA seviyesine yaklaşan bir ligde, boylesine bir kadro ile mucadele etmek oldukca guc. Bu yuzden de her macı savaşarak kazanmak zorundasınız. Biz de şu ana kadar bunu yapmaya calıştık. Şimdiye kadar iyi mucadele ettiğimizi ve ilk 16'ya yaklaştığımızı duşunuyorum, ancak onumuzde daha oynamamız ve kazanmamız gereken maclar var. İlk 16'ya kalmak, kulup tarihinde bir ilk olacağı icin de cok onemli. Hepimiz bunun farkındayız. Antrenorumuz ve başkanımızla da bunu konuştum. İlk 16'ya adım adım yaklaşacağız. Bir anda olabilecek bir şey değil. Bu sene ilk 16, seneye cok calışma ve şansla en iyi 8, belki de daha iyisi olur.'' Beko Basketbol Ligi'nin, gecmiş sezonlara oranla cok daha mucadeleci ve zorlu olduğunu ifade eden tecrubeli oyuncu, ''Bir cok takım, gerek Avrupa Ligi, gerekse de ULEB Kupası'nda cok iyi sonuclar alıyor. Takım olarak hedefimiz, ilk 16 takım icinde yer almak. Bunu başarabilmek icin de sonuna kadar mucadele edeceğiz'' dedi. Fenerbahce Ulker'in, yaptığı planlar cercevesinde birkac yılda Avrupa'da soz sahibi olmak istediğini bildiren Mirsad Turkcan, ''Fenerbahce Ulker'in bu sezon Avrupa Ligi'ndeki şansı icin şimdiden bir şeyler soylemek guc. Ornek vermek gerekirse, ben Montepaschi Siena'da forma giyerken kimse bizden dortlu finali beklemiyordu, ama bunu başardık. Bunları gordukten sonra, kolay olduğunu soylemiyorum, ama her şey mumkun gozukuyor. Sadece şansa ve cok calışmaya ihtiyacımız var. İlk 16'ya kalan her takım play-off'lara da kalabilir. Elbette her zaman Panathinaikos, CSKA Moskova, Barcelona gibi favori takımlar var, ancak Avrupa Ligi'nde neler olacağını onceden kestirebilmek ve soylemeyebilmek cok zor. Zaten bu yuzden surekli savaşıyorsunuz'' diye konuştu. -''İBRAHİM'İN AYRILMASI BİZİ ETKİLEYECEKTİR''- Mirsad Turkcan, takımdan ayrılan milli oyuncu İbrahim Kutluay'ın yokluğunun, kendilerini etkileyeceğini ifade etti. İbrahim'in kendileri icin onemli bir oyuncu olduğunu belirten Mirsad, ''Gerek saha icinde, gerekse saha dışında bizim icin cok onemliydi. Kuluple ilgisi olmayan sorunlardan dolayı ayrılmak zorunda kaldı. Elbette ki İbrahim'in gidişi takımı etkileyecektir, ancak yoneticilerimiz, ondan doğan boşluğu kapatabilmek icin Tarence Kinsey ile anlaştılar'' dedi. __________________