Milliler yurda dondu 36. Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında İtalya'nın Bormio kentinde kamp calışmaları yapan (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, İstanbul'a dondu. THY'nin tarifeli ucağıyla Ataturk Havalimanı'na gelen milli takım oyuncularına alanda bulunan yolcular sevgi gosterisinde bulunarak, fotoğraf cektirdi. (A) Milli Basketbol Takımı Antrenoru Bogdan Tanjevic, Ataturk Havalimanı'nda yaptığı acıklamada, İtalya'daki kamp calışmalarının cok iyi gectiğini belirterek, "Onumuze koyduğumuz hedeflere ulaştık diyebiliriz. Bazı oyuncularımız hafif sakatlıkları nedeniyle bazı antrenmanları kacırdılar, ama sonuc itibariyle gayet iyiydi. Onumuzdeki gunler icin fiziksel olarak iyi bir temel oluşturduk" dedi. Tanjevic, İtalya kampında 3 hazırlık macı yaptıklarını da hatırlatarak, o maclarda istenilen ritmi yakaladıklarını soyledi. Takım oyuncularının bireysel guclerini tam olarak gosterme fırsatı bulamadıklarını da ifade eden Tanjevic, "Sonuc itibariyle butun takım oyuncularının yaklaşımı ve calışmalarından cok memnunum" dedi. Bogdan Tanjevic, Fenerbahce ve Milli Takımı calıştırırken zorlanıp zorlanmadığının sorulması uzerine, "Bu oyuncularla calışmak bana yeterli bir motivasyon sağlıyor. Zaten hep aynı stil bir oyun oynatıyorum. Ufak tefek değişiklikler oluyor, ama sistem olarak hep aynı oynatıyorum" yanıtını verdi. Takım kaptanı Hidayet Turkoğlu da İtalya'daki kamp calışmalarını değerlendirerek, "Bizim icin en onem taşıyan kamptı diyebiliriz. Kondisyon ağırlıklı calışmalar yaptık. Cok iyi gecen bir kamp donemi oldu. Artık bundan sonra daha cok taktik ve form tutma antrenmanları yapacağız. Şu anki takımın havası cok iyi. Hicbir sakatımız yok. Hem genci hem tecrubelisi cok iyi calışıyor. Bu grupla birlikte olduğumuz icin cok mutluyum. İnşallah Polonya'da bu formumuzu sergiler ve iyi bir netice ile doneriz" diye konuştu. Oyuncu Ersan İlyasova da kamp calışmalarında iyi bir kondisyon yakaladıklarını kaydederek, 3 hazırlık macı oynadıklarını ve eksikleri gidermeye calıştıklarını soyledi. Takımda iyi bir uyum olduğunu ve iyi bir arkadaşlık yakaladıklarını ifade eden İlyasova, bir soru uzerine Barcelona'da şampiyonluk yaşayarak NBA Ligi'ne geri donduğunu bu nedenle de cok mutlu olduğunu sozlerine ekledi. 04.08.2009 Kaynak : AA __________________