Cok ağır konuştu! Fenerbahce Basketbol Şubesi Kaptanı Remzi Dilli, geleceğin yıldız adayları arasında gosterilen oyuncuları Enes Kanter'in, kulup tekliflerini reddederek ABD'ye gitmesine yardımcı olan kişileri eleştirdi. Remzi Dilli, Fenerbahce TV'ye yaptığı acıklamada, Enes Kanter'in 3 yıl once keşfettikleri ve sadece Fenerbahce'nin değil, belki de Avrupa'nın en iyi oyuncularından biri olmaya aday konumunda bulunduğunu kaydederek, ''Şu anki durum, Enes Kanter'in, onun sırtından para kazanmak isteyen bir takım tuccar niyetli insanlar tarafından kandırılıp, ABD'ye goturulmesidir'' ifadesini kullandı. Enes Kanter'in Las Vegas civarlarında, kolej ya da lise olmayan, basketbolda da cok şey yapmamış bir okulda eğitim gormeye gittiğini ileri suren Dilli, şunları soyledi: ''Fenerbahce Kulubu kendisine bir cok imkan tanımıştır. Bunlardan biri Avrupa Ligi ve Beko Basketbol Ligi'nde şans verilmesiydi. Kendi pozisyonundaki takım oyuncuları guclu olmasına karşın, yine de Fenerbahce Ulker'de ciddi anlamda şans verilecek olmasına, antrenorumuz Bogdan Tanjevic'in kendisiyle ciddi anlamda ilgilenmesine ve maddi olarak da imkanların sağlanacağının bilinmesine karşın gitmesi; bence bunun arkasında ciddi bir ceteleşme var. Bu cocukların sırtından para kazanmaya yonelik bir iş yapılıyor. Bazen eliniz kolunuz bağlı kalıyor cunku, bir takım kurallar var.'' -''ARKASINDA BAŞKA PLANLAR VAR''- Remzi Dilli, Enes Kanter'e bir liste cıkardığını ve Turkiye'den ABD'ye gidip, oradan NBA'e giren hicbir Turk oyuncu olmadığına dikkati cektiğini belirtirken, eski oyuncuları Doğuş Baybay'ı da ornek gosterdi. Doğuş Balbay'ın geri donmeye calışan bir isim olduğunu savunan Dilli, şoyle devam etti: ''Biz ona da (Gitme) dedik. Şimdi baktığınızda Doğuş, Enes'in gittiği okulla kıyas kabul edilmeyecek derecede iyi bir okula gitmiş ama tekrardan buraya donup basketbol oynamaya calışıyor. Bu şekilde giden, ancak şu anda tekrar geri donmeye calışan pek cok isim var. Adı sanı duyulmamış okullarda okuyacaklar, cok iyi liglerde oynayamayacaklar. Ama o organizasyon tarafından oraya yonlendiriliyorlar. Bu insanların maalesef en genc, en verimli donemlerinden 2-3 sene kayboluyor. Orneğin Enes, 1 sene orada vakit harcayacak, sonrasında iyi bir koleje kaydolması icin maddi ve manevi zaman harcayacak. Ust seviyesinde bir koleje de kaydolamayacak. Bunları bildikleri halde bir veya iki seneyi ABD'de gecirip, oradan Avrupa'daki buyuk bir kulube bu cocuğu pazarlamak ve bu cocuğun sırtından para kazanmak istiyorlar. Ailesi desin ki, (Biz bu cocuğu Harvard'a, Yale'e gondereceğiz, iyi eğitim alsın.) Fenerbahce Kulubu de bu cocuğu iyi eğitim kurumlarına gonderir. Bunu da teklif ederdik, ancak bunun arkasında başka bir takım planlar var.'' -''BASKETBOL FEDERASYONU'NUN MUDAHALE ETMESİ GEREKİR''- Milli Takım forması giyme imkanı bulunan bir oyuncunun, ceşitli yontemlerle bundan uzaklaştırılmasına Basketbol Federasyonu'nun da mudahale etmesi gerektiğini aktaran Dilli, sozlerini şoyle tamamladı: ''Cunku, bu bir nevi tarihi eser kacakcılığı gibi bir şey. Enes, 30 yılda bir gelecek yetenekte oyuncu. Bugun bizim başımıza gelen, yarın başka kuluplerin de başına gelebilir. Bu cocuğun uzerinde 55-60 kişinin ciddi emeği var ve gittiği okul bir şeye değmiyor. Ben bunun arkasında başka bir iş, bir cete olduğunu duşunuyorum. Bunların sırtından para kazanmaya yonelik bir iş var. Turkiye'nin yetiştirdiği ve yetiştireceği en iyi oyunculardan biri olmaya adayken ve elinde boyle fırsatlar varken, hem Fenerbahce, hem de Turk basketboluna yardımcı olması gerekirken, bir kac tane tuccarın lafına kanarak gitmesi, Basketbol Federasyonu ve devlet tarafından mudahale edilmesi gereken bir durum.'' 14.08.2009 Kaynak : AA
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Cok ağır konuştu!