FANATİK yazarları İspanya'daki hezimetin nedenlerini yorumladı, fatura teknik patrona cıktı. Sırp calıştırıcı, yaşanan kÂbusun baş mimarı. 10.9.2007 Yiğiter ULUĞ: Tanjevic’in kararı raba devrildikten sonra yol gostermeyi sevenlerden değilim. Şimdi de cıkıp, “Kerem, Omer, Huseyin olsaydı” demeyeceğim. Her koc, takımını istediği oyunculardan kurma hakkına sahiptir. Gecen yıl yaşananlardan sonra “Ben NBA yıldızlarını istemiyorum. Kadromu tamamen genclerden kuracağım” diyebilirdi (İnanın, daha kotu olmazdı). Ama o bunu yapmadı, Hido’yu, Memo’yu istedi. Artık cok başka bir gezegende yaşayan bu adamlara ozel duzenler hazırlamak gerek. Sistemi baştan aşağı yenilemek gerek. Rolleri yeni baştan dağıtmak gerek. Tanjevic bunları yaptı mı? Hayır. Yaptığı tek şey, Serkan’a “Bu turnuvada seni mac başına 5-10 dakika oynatabilirim” demesi ve onun da kampı terk etmesi. Oysa, Slovenya macında 1 sayı atıp, 21 sayı yediğimiz o 10 dakikada Serkan’a ne cok ihtiyac vardı! Gokhan GERMAN: Sudan cıkmış balık Japonya’da harikalar yaratan takımın ilk beş oyuncusu Fatih ve Hakan, İspanya oncesi Tanjevic’in kafasında yoktu. Hakan hic oynatılmadı hazırlık maclarında. Fatih’in yerine duşunulen Semih neredeyse 25 dakika oynadı her mac. Kaya, Ermal ve Kerem Gonlum hazırlıklarda cok az sure aldı, ritme giremedi. Burada ise Semih hic oynamıyor! Cenk surekli oyun kurucu olarak denendi, İspanya’da dakika alamıyor. Yani 45 gunluk hazırlık donemi boyunca rotasyona kimin gireceği, kimin ne kadar oynayacağı şekillenmedi. Boyle olunca da sudan cıkmış balık gibi oldu oyuncular. Slovenya macının en kritik anında sahanın skorerleri Mehmet ve Hidayet’le en mucadeleci Kerem’in neden kenarda oturduğunu biri bana acıklasın lutfen. Aynı anda iki 5 numara ile oynarken, Slokar’dan yediğimiz ucluklerin hesabını da biri versin ayrıca. Umit AVCI: Kucuk bir ornek lovenya karşısında hayati bir mac. Takım yine bireysel cabalarla 10 sayı geride geliyor ve 3 sayı one geciyor. Bunda da ribaund ustunluğu bariz rol oynuyor. 26. dakikada rakipten tam 10 ribaund fazla almışız. Ozellikle Hidayet ve diğer forvetler ribaundlara cok katkı yapıyor. Tanjevic ne yaptı. Hidayet’i yanına cekip, Engin-Ender ikilisini yan yana sahaya surdu. Şu kısa diye eleştirdiği guardları aynı anda oynattı. Ustunluk rakibe gecti, bizimkilerde moraller bitti. Oyun sonunda, ribaund ustunluğu Slovenya’ya gecti, mac zaten gitti... Bu kucucuk bir ornek. Ne yazık ki, Tanjevic goreve geldiğinden bu yana inanılmaz, mantıkla acıklanamaz işler yapıyor, basketbolumuzu katlediyor. Turkiye’nin en iyi jenerasyonunu bitirdi, 12 Dev Adam efsanesini sildi. Hala sabredecek miyiz bilmiyorum ama, onun yaptıklarını yerli bir coach yapsa coktan idam edilirdi! __________________