Bursaspor'dan Başakşehir' transfer olan genc eldiven Muhammed Şengezer ile bir diğer genc oyuncu Muhammed Emin Sarıkaya, yeşil-beyazlı kulube veda etti.
Duygusal bir veda mesajı paylaşan kaleci Muhammed Şengezer, şu ifadelere yer verdi:
"11 yaşında kalbim kut kut atarak girdim Vakıfkoy Orhan Ozselek Tesisleri’nin kapısından iceri. Yolspor’da oynarken beğenilip taraftarı olduğum Bursaspor Kulubu’ne transfer olmak, hayallerin en buyuğuydu. Taraftarın da dediği gibi ‘O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese’… Şukur bana nasip oldu ve başım dik, alnım acık şekilde goğsumu gere gere altyapısından A Takımı’na kadar yuzlerce kez yeşil beyazlı formayı giydim. 2012 yılında Avrupa Şampiyonu olan U15 Takımı’nda 97 jenerasyonundaki arkadaşlarımla birlikte zoru başardık. Cin’de dunya devleriyle birlikte Dunya Şampiyonası’na gittik ve ayyıldızlı Turk bayrağı ve yeşil beyazlı formayı en iyi şekilde temsil ettik. Ben de o kaleyi koruyan herkesin kardeşi, oğlu, yiğeni ‘Mami’ydim’… Hayallerim bir bir gercek oldu. Yeşil beyazlı formayla A Milli Takım’a kadar yukselme başarısı gosterdim. Kimi zaman sevindim kimi zaman cok uzuldum ama her zaman işimi yaptım. Daha fazla calıştım. Evimi bile Ozluce Tesisleri’nin yanına taşıdım. Benim en buyuk hayalim babamın bana anlattığı Mesut-Ersel ve Nejat Biyedic gibi efsane olmaktı. Bugun cok sevdiğim takımımdan ayrılmak zorunda kaldım. Şartlar bizi buralara getirdi. Bursaspor’uma, transferimle birlikte iyi bir bonservis ucreti getirmeyi başardığımı duşunuyorum ve bu anlamda cok sevincliyim. Bana her zaman destek olan Bursaspor ailesine, her zaman yanımda olan buyuk Bursaspor taraftarına, altyapı hocalarıma, kulup calışanlarına, kısacası uzerimde emeği olan herkese cok teşekkur ediyorum. Benim hakkım varsa hepinize helal olsun, siz de hakkınızı helal edin, Allah’a emanet olun, hepinizi cok seviyorum. Unutmayın her gidiş bir ayrılık değildir, bazen ne kadar uzağa gidersen git, yureğin hep bıraktığın yerdedir."
17 yaşındaki genc oyuncu Muhammed Emin Sarıkaya ise "Tam 5 yıl once Bursaspor'da forma giyebilmek icin ailemle birlikte Erzurum'dan Bursa'ya geldik. O şanlı formayı giymek herkes gibi benim icin de hayaldi. Yılmadım, cok calıştım ve A Takım'a cıktım. Genc yaşıma rağmen formayı sırtıma gecirip bir daha bırakmamak icin hep Allah'a dua ettim. Ancak şartlar bizi oyle bir noktaya getirdi ki Bursaspor'dan ayrılmak zorunda kaldım. Bu zorlu surecte bana destek olan altyapı hocalarına, medya mensuplarına, buyuk Bursaspor taraftarına teşekkur ediyorum. Bursaspor'a para kazandırarak gittiğim icin cok mutluyum. Umarım Bursaspor, sezon sonunda hak ettiği yere, yani Super Lig'e doner. Kalın sağlıcakla..." ifadelerini kullandı.