Ankara’da bu yıl sekizincisi duzenlenecek olan Efes Pilsen World Cup 8 bu akşam saat 18:30’da Ataturk Spor Salonu’nda oynanacak Letonya-Buyuk Britanya macı ile başlayacak. A Milli Takımımız ise turnuvadaki ilk macını saat 21:00’de Hırvatistan ile oynayacak. Bu onemli mac oncesinde son antrenmanını saat 11:00’de Ataturk Spor Salonu’nda yapan Ay Yıldızlılar, 1 saat sureyle şut antrenmanı yaptılar. A Milli Takım Baş Antrenoru Bogdan Tanjevic, grup macları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları soyledi; “Hırvatistan Avrupa Şampiyonası’nın favori takımlardan birisi. Kendileri ile Efes Pilsen World Cup 8 Turnuvası’nın ilk macında karşılaşacağız. Bu, ilk mac ve gercekten zor mac olacak. Sahada en buyuk mucadeleyi vermemiz gerekiyor. İcerde guclu oyuncuları var, iyi oyun kurabilen kısa oyunculara da sahipler. Hırvatistan ile berlikte Letonya’da turnuvanın en kuvvetli takımlarından birisi. Biz, Avrupa Şampiyonası oncesinde Hırvatistan ve Letonya gibi iki guclu ekiple Efes Pilsen World Cup 8′in grup maclarında karşı karşıya gelmeyi istedik. Bu sayede 2 guclu takımla cok sert 2 mac yapma fırsatını bulmuş olacağız” dedi. Milli Takımlar idari Menajeri Barbaros Akkaş ise şampiyona oncesinde son rotuşları yaptıklarını vurgulayarak, “Ulkemizde Avrupa Şampiyonası’nın son hazırlık turnuvasına katılıyoruz. Dunyanın en prestijli organizasyonu olan Efes World Cup amacımız takımımızın eksiklerini gorup, bunları gidermek. Bu yıl sekizincisi duzenlenen turnuvada Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmak amacıyla şu ana kadar yaptığımız hazırlık surecinin son rotuşlarını yapacağız. Teknik kadromuz da her turlu detayı değerlendirerek gozden geciriyor. Kadromuzun bu turnuva oncesinde 13’e inmesi, şu anda takımımızın havasının cok iyi olması ve gelecek yıl Dunya Şampiyonası’nda Ankara’da grup maclarını oynayacağımız donemin bir provasını yapacak olmamız bizleri son derece heyecanlandırıyor. Ben Ankara’daki tum basketbolseverleri bizimle birlikte olmaya cağırıyorum. Bilet bulamayarak salona gelemeyen basketbolseverleri de NTV ekranlarından bizleri desteklemeye davet ediyorum. Efes Pilsen World Cup 8 organizasyonu icin başta Efes Pilsen olmak uzere bizlere destek veren Dedeman Otel’e ve Medicana’ya da cok teşekkur etmek istiyorum” diye konuştu. kaynak:basketbolhaber.com
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- 12 Dev Adam Efes World Cup 8’e Hazır