Efes Cup World 8 icin Ankara’da bulunan Hidayet Turkoğlu, bugun Mehmetcik Vakfı’nı ziyaret etti. Sporcuların her zaman Turk Toplumuna ornek olduğunu belirten Milli Basketci Hidayet Turkoğlu, Mehmetcik Vakfı Genel Muduru Emekli Tumgeneral Salih Guloğlu ve yonetim kurulu ile bir araya geldi. Turkoğlu, ”3 haftalık askerlik surecim hayatımda yaşadığımı en iyi tecrubeydi diyebilirim. Şehit olan Mehmetciklere Allah’tan rahmet diliyorum. Turk halkını biraz daha duyarlı olmaya cağırıyorum ve vatanları icin canlarını veren şehit ailelerine desteklerini surdurmelerini istiyorum. Daha cocuklarım olursa bağışlarımı devam ettirmek isterim” diye konuştu. Toplantıda basın mensuplarının demokratik acılımla ilgili bir sorusunu cevaplandıran Hidayet Turkoğlu, ”Biz sporcular, iyi olduğumuz işte boy gostermeyi severiz. İnanın şu ana kadar siyaset hakkında yorum yapmadım, bu konuda bir duşuncem olmadı. Bu konu ulkeyi yoneten buyuklerimizin işi. Biz hicbir zaman bu tip şeyleri onemsemiyoruz. Biz kendimizi her zaman bu konuların dışında tutuyoruz. Bu olaylar aylardır suruyor. Biz bu konunun dışında kaldık ve kalacağız” dedi. Vakfın her yıl 10 bin 500 Mehmetcik ailesine maddi destek sağladığını ve bu yardımların toplam değerinin 55 milyon TL olduğunu belirten Mehmetcik Vakfı Genel Muduru Salih Guloğlu, “Ulkemizde yaşanan ve tum kesimleri etkileyen ekonomik sıkıntılara rağmen, halkımızın yaptıkları bağışlar artarak devam etmektedir. Sayın Turkoğlu’nun davranışı herkese ornek olmalıdır” şeklinde konuştu. Toplantının ardından, Vakıf Başkanı Salih Guloğlu, milli basketbolcu Hidayet Turkoğlu’na vakfın simgesi olan Mehmetcik heykeli ve altın madalya hediye etti. kaynak:basketbolhaber.com
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Basketbol
- Askerlik Benim İcin En İyi Tecrubeydi