Turkiye'nin antrenoru Bogdan Tanjevic, Almanya mağlubiyeti sonrasında seyircilerden ozur diledi. Efes Pilsen World Cup 8'in 2. gununde Almanya'ya 74-67'lik skorla boyun eğen Turkiye'nin antrenoru Bogdan Tanjevic, ''Ankaralı seyircilerden ozur diliyorum'' dedi. Karşılaşmanın ardından duzenlenen basın toplantısına katılan (A) Milli Takım'ın antrenoru Bogdan Tanjevic, Ankaralı seyircilerden ozur dilediğini soyleyerek, ''Seyircimiz onunde ikinci macı da kaybetmekten dolayı ozur diliyoruz. Şu anda utanıyorum. Soz veriyorum ki, ilerleyen gunlerde daha iyi oynayacağız'' dedi. ''Oyle goruluyor ki istediğimiz formda değiliz'' diyen Tanjevic, ''Avrupa Şampiyonası'na 10 gunumuz var. Bu 10 gun icerisinde eksiklerimizi duzeltmemiz gerekir'' diye konuştu. Karşılaşmaanın sertlik seviyesinin yuksek olduğunu belirten Tanjevic, ''Sert oynayan kazandı. Hakemler Almanya'ya 35 faul caldılar. Bana gore 15 faul daha fazla da calabilirlerdi. Almanya istediğini başardı. Takımım da buna bağlı olarak sinirlendi ve dolayısıyla pota altında yuzde 36 ile oynadı. Maclarda sadece 10 dakika yuksek seviyede oynamak yetmiyor. Bunu butun bir 40 dakikaya yaymak onemli'' ifadelerini kullandı. Tanjevic, Kerem Gonlum'un eksikliğini hissettiklerini ifade ederek şunları kaydetti: ''İlerleyen gunlerde defans calışacağız. Ancak ozellikle Kerem Gonlum'un tekniğini, taktiğini, becerisini ve bilgisini arıyoruz. Onun eksikliğini ciddi hissediyoruz.'' Milli basketbolcu Omer Onan da macın istedikleri gibi gitmediğini soyleyerek, ''Mac istediğimiz gibi olmadı. Uzgunuz. Seyircimiz onunde bu karşılaşmayı kazanmalıydık'' dedi. Omer Onan, Almanya'nın yıldız basketbolcusu Dirk Nowitzki'nin kadroda olmaması sebebiyle Almanya'yı kucumsediklerini belirterek, ''Herkesin kafası Nowitzki'ye takılmış. O olmayınca Almanya bir şey yapamaz gibi duşunup, kucumsedik'' diye konuştu. Daha onceki Efes World Cup'larda her zaman finale kaldıklarını, ancak ardından gelen şampiyonalarda hayal kırıklıkları yaşattıklarını soyleyen Omer Onan, ''Bazen sert tokat yemek de iyidir. Bundan onceki Efes Cup'larda finallere kalıp, sonrasında hayal kırıklığı yaşatıyorduk. Belki de bu sefer tam tersi olur. İnancımızı koruyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda madalya istiyoruz. Bunu hayal olarak soylemiyoruz'' diye konuştu. -ALMANYA TARAFI- Almanya Milli Takımı'nın Antrenoru Dirk Bauermann da Turkiye Basketbol Federasyonu'na teşekkur ederek başladığı konuşmasında, şunları kaydetti: ''Turk federasyonuna bizi buraya davet ettiği icin teşekkur ederiz. Bu turnuvada cok iyi takımlar var. Karşılaşmanın ilk yarısında iyi değildik. Ancak ikinci yarı istediklerimizi yaptık. Turkiye, dun oynadığı Hırvatistan macından dolayı yorgundu. Genc oyncularımız cok iyi oynadı. Kazandığımız icin mutluyuz.'' Alman basketbolcu Demond Greene ise Avrupa Şampiyonası'nda cok onemli takımların bulunduğunu soyleyerek, ''Burada Turkiye ve Hırvatistan ile oynamak bizim icin cok iyi bir hazırlık oluyor'' dedi. A.A __________________