"Yapabileceklerimi gostermek istiyorum" Milli oyuncu Doğuş Balbay, ABD’deki yaşantısı, NCAA’yı tercihindeki nedenlerini, Texas Longhorns’un resmi internet sitesinde değerlendirdi. Gectiğimiz yaz Genc Milli Takım ile hem Dunya Şampiyonası hem de Avrupa Şampiyonası’nda mucadele eden Doğuş Balbay, bu sezondan itibaren NCAA’de Texas Longhorns forması giyecek. Milli oyuncu sezon oncesinde ABD’deki yaşantısı, NCAA’yı tercihindeki nedenlerini, Texas Longhorns’un resmi internet sitesinde değerlendirdi. Teksas’ı neden sectin? Aslına bakarsanız ilk başta buradaki tesislerin mukemmelliği beni cok etkiledi. Bunun yanında takım, antrenor ve oyuncularla da cok iyi anlaştığımı soyleyebilirim. Teksas dışında başka bir okulu hic duşunmedim ve burayı sectim. Kolej basketbolu ve Avrupa basketbolu arasında secim yaparken zorlandın mı? Hic zorlanmadığımı soyleyebilirim. Eğer kariyerim icin Avrupa’yı secseydim, eğitimimi yarıda kesmiş olacaktım. Oysa, benim icin eğitimim her şeyden once geliyor. Evet, belki Avrupa’da profesyonel anlamda basketbol oynamayı secseydim şu an para kazanıyor olacaktım ama dediğim gibi onceliği eğitimime onem verdiğim icin boyle bir kararı almak benim icin zor olmadı. Derslerin nasıl gidiyor? Ozellikle dil konusunda zorluk yaşıyor musun? Şu an icin her şeyin yolunda gittiğini soyleyebilirim. İlk başlarda dil konusunda elbette sıkıntılar yaşadım. Ama şu an her şey yolunda. Bazen Turkce duşunuyorum ama kendimi hemen toparlayarak İngilizce’ye donuyorum ve bir sorun yaşamıyorum. Zaman zaman sorulan sorulara hemen karşılık veremiyorum. Biraz duşunmem gerekiyor ama tum bunlara rağmen işlerin iyi gittiğini soyleyebilirim. Teksas’da olmaktan dolayı heyecanlı mısın? Gercekten burada olmaktan dolayı cok heyecanlı olduğumu soyleyebilirim. Ozellikle “Big 12 Konfereansı”nda forma giyeceğim icin cok heyecanlıyım. Herkese, bir an once yapabileceklerimi gostermek icin sabırsızlanıyorum. Bu yaz neler yaptın? Bu yaz benim icin cok yoğun gecti. Turkiye ile Gencler Dunya Şampiyonası ve Gencler Avrupa Şampiyonası’nda mucadele ettim. Tum yaz calışmalar ve kamplarla gecti. Sadece 20 gun evime gidebildim. Cok yoğun bir donem olduğunu soyleyebilirim. Turkiye ile ilgili en cok neleri ozluyorsun? En cok ailemi ve arkadaşlarımı ozluyorum. Ailemle, web cam’de haftada iki kez goruşuyorum. Sanırım 1 ay icinde ailem beni ziyarete gelecek. Bu yuzden de onları goreceğim icin heyecanlıyım. Bunun dışında ozellikle Turk yemeklerini ve kendi kulturumuzu ozlediğimi soyleyebilirim. Daha cok Meksika yemeklerini denedim. Hoşuma gittiğini soyleyebilirim ama Turk ve Meksika yemekleri arasında tercih yapmak gerekse hic duşunmeden Turk yemeklerini secerdim __________________