12 Dev Adam'ın coachu Bogdan Tanjevic'ten, uzun suredir milli formayı giymeyen yıldızına cağrı... 12 Dev Adam’ın coachu Bogdan Tanjevic, 2.5 yıldır kadroda olmayan eski yıldızı Serkan Erdoğan’ın “Eğer beni affederse elini operim” acıklamasına “Her şey gecmişte kaldı. Kapımız O’na da her zaman acık” karşılığını verdi. A Milli Basketbol Takımı’nın tecrubeli coachu Bogdan Tanjevic, kendisine zeytin dalı uzatan eski oyuncusu Serkan Erdoğan’ı karşılıksız bırakmadı, “Milli Takım kapısı herkese olduğu gibi O’na da acık” dedi. Serkan’ın, HABERTURK’te yer alan “Beni affedecekse elini operim” şeklindeki acıklamasını “Cok hoş” diye niteleyen unlu calıştırıcı, yıldız oyuncunun “Kenarda bile otursam milli formayı yeniden giymek icin her şeyimi veririm” sozlerinin cok şey anlattığını soyledi. Tanjevic, “Serkan’ın boylesine pozitif bir tutum icinde olması gercekten sevindirici. Ben gecmişte yaşadığı kotu şeyleri silen ve guzel anıları hafızasında tutan bir yapıya sahibim. Zaten boyle olmasaydım cok yıpranır ve duygusal calkantıları atlatamazdım. Bununla baş etmeyi, hep pozitif olmayı oğrendim. Dolayısıyla şu anda Serkan ile ilgili de kafamda en ufak bir olumsuzluk yok. Milli Takım kapısı herkese olduğu gibi O’na da her zaman acık” dedi. Serkan’ın ve Kaya Peker’in Milli Takım ile ilgili son gunlerde yaptıkları pozitif acıklamaların kendisini son derece memnun ettiğini de dile getiren Tanjevic, “Milli Takım’da yer alan tum oyuncular, 2009 elemelerinde ve Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’nda gosterdiği performansla saygıyı hak ettiler. Kadroda olmayan oyuncuların da bu tarz olumlu acıklamalarıyla bunu desteklemeleri cok anlamlı. Gerek Serkan ve gerekse Kaya’nın bu duşuncelerini, Milli Takım’a ve O’nun ruhuna duydukları saygıyı, şu anda kadronun dışında kalan diğer oyuncuların da paylaşmalarını beklerdim” diye konuştu. Haberturk __________________