2. Surelerini doldurma noktasına geldiklerinde o kadınları ya orfun gerektirdiği bicimde tutun yahut da yine orfun gerektirdiği şartlarla onlardan ayrılın. İcinizden adalet sahibi iki kişiyi de tanık tutun. Tanıklığı Allah icin tam bir bicimde yapın. Allah'a ve Âhiret gunune inanan kişiye işte bu şekilde oğut verilmektedir. Kim Allah'tan korkarsa, Allah ona bir cıkış yolu nasip eder.
3. Ve onu hic beklemediği yonden rızıklandırır. Kim Allah'a dayanıp guvenirse O, ona yeter. Hic kuşkusuz, Allah, emrini yerine getirecektir. Allah her şey icin bir olcu/bir kader belirlemiştir.
Talak Suresi
Anlamı:
Kim Allah (C.C.) icin korunanlardan olmuşsa, Allah (C.C.) da ona bir cıkış noktası verir. Ve ona umut etmediği yerden hesabsız rızık verir. Kim Allah (C.C.)’a tevekkul ederse, Allah (C.C.) ona yeter.
Bilgi:
Ebû Zerr’i GıfÂrî radıya’llahu anh, Efendimiz Rasûlullah aleyhi’s-selÂm’ın şoyle buyurduğunu nakletmiş bizlere:
-Şuphesiz bir Âyet biliyorum ki, insanlar buna sarılsaydı, onlara yeterdi.’
Ve İbn-i Abbas radıya’llahu anh da acıklamasını naklediyor Rasûlullah salla’llahu aleyhi ve sellem’in:
-(Âyeti okuduktan sonra) hem dunyanın şuphe ve sıkıntılarından, hem olumun sıkıntılarından hem de kıyÂmet gununun sıkıntılarının şiddetinden kurtuluş’tur bu Âyetle amel etmek.’
Bizim cok tesbitlerimiz olmuştur bu Âyet-i kerîmenin faydaları hakkında.
Sıkıntıda olan, işsiz kalan, tehlikeli durumlarla karşılaşan kişiler şayet gunde bin defa veya daha fazla olarak bu Âyet-i kerîmeyi okurlarsa, en kısa zamanda selÂmete cıkarlar.
İşsiz, borclu, aile ici sorunları olan ve hatta kendilerine buyu yapıldığını zanneden kişilere kesinlikle bu Âyeti oku***** istifade etmelerini tavsiye ederiz.
kaynak:http://www.ahmedbaki.com/turkce/kitaplar/dua
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İşsiz, borclu, aile ici sorunları olanlar icin dua