Esselamun Aleykum...
Sevgili Din Kardeşlerim..
Bugun Bir Coğumuz Gundelik Hayatımızda Eşimize,Cocuğumuza,Arkadaşımıza Veya Herhangi Birine Soz Veriyoruz.Fakat Ceşitli Sebeblerle Yerine Getiremiyoruz Bu Sozleri.Borc Alıyoruz,Zamanında Odeme Noktasında Sozumuzde Duramıyoruz Bazen.Belkide Soz Verip Yerine Getiremeyişimizin En Buyuk Sebebi Soz Verirken "İNŞAALLAH" Demediğimizdendir.Cunku Cenab-ı Hak Bir Şey İcin Soz Vermeden Once "İNŞAALLAH" (Allah`ın Dileği Ve İzniyle) Dememizi Emrediyor.Konu İle İlgili Peygamber Efendimizin (S.A.V.) Yaşadığı Olay ,Her Muslumanın Kulaklarına Kupe Olacak Turden.Muşrikler Efendimize Bazı Sorular Sorarlar.Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V.)"İNŞAALLAH" Demeden "Bunların Cevabını Size Yarın Soyleyeceğim" Buyurur.(Aslında Cenab-ı Hak Efendimiz Vesilesi İle Bizlere İnşaallah Demenin Ne Kadar Ehemmiyetli Olduğunu Dersini Veriyor.) Cenab-ı Hak Efendimize "İNŞAALLAH" Demediği İcin Vahyi On-On iki Gun Geciktirir.Muşrikler "Rabbi Muhammedi Bıraktı Terk Etti" Gibi Yaygaralar Yapmaya Başlayınca Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V.) Ziyadesiyle Uzulur.Bunun Uzerine Hz.Cebrail Kehf Suresi`nin 23 ve 24.Ayetlerini Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V.) Bildirir."Hicbir Konuda İNŞAALLAH (Allah`ın Dilemesine Bağlamaksızın) 'Ben Yarın Mutlaka Şoyle Yapacağım Deme.Bunu Unuttuğun Takdirde Allah`ı (C.C) Zikret Ve "Umarımki Rabb`im Doğruluk Yonunden Beni Daha İsabetli Davranışa Muvaffak Kılar De."
Dinimizin Emrettiği Kucuk Gibi Gorunen Buyuk Davranışları İhmal Edince Ufkumuz Daralıyor,Bakışlarımız Bulanıyor Ve Ferasetimiz Zayıflıyor.Mesela Hergun Onlarca Verdiğimiz Sozun Kacına "İNŞAALLAH" (Allah`ın İzniyle) Diyerek Başlıyoruz.Oysa Oyle Harika Bir Yere Bağlıyoruz ki Sozumuzu , Bağlanacak Tek Guce : Rabb`imize.Verdiğimiz Sozu Yerine Getirebilmek İcin , Yuce Allah (C.C) Den Yardım İstiyoruz."İNŞAALLAH" İfadesini Kullanırken Aslında "Ey Yuce Rabb`imiz! Bu İşimi/Sozumu Senin Rızan İcin Yapıyorum/Veriyorum.Bizi Mahcup Etme.Bu Sozu Verirken Senin Engin Rahmetine Guveniyorum.Bize Sozumuzu Yerine Getirecek Guc; Basiret Ve İmkan Ver Diyoruz.Madem "İNŞAALLAH" İfadesi Bu Kadar Onemli O Halde Sozumuzun Başında "İNŞAALLAH" Demeyi Unutmayın..
Cenab-ı hak Hepinizden Razı Olsun....
ALLAH`IN SELAMI UZERİNİZE OLSUN... İNŞAALLAH..
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- İNŞAALLAH Bu Konuyu Okuyacaksınız...!