Serkan Erdoğan, beni ve sistemimi bu şekilde eleştirdiğine gore cok zeki bir oyuncuymuş. Mehmet'i biraz daha az oynatabilirdim. İstifa etmedim. Kararı, Federasyon'a bırakıyorum. 12.9.2007 İspanya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nda kotu bir performans gosteren A Milli Takımımız’da eleştirilerin odak noktası olan Bogdan Tanjevic, onemli acıklamalar yaptı, gorevinin başında olduğunu soylerken, bazı konularda hata yaptığını da anlattı. İşte Sırp calıştırıcının konuşması: Eleştiriler bizi kontrol eder Eleştirilere her zaman acığım. Bizi kontrol eden şey de zaten kritiklerdir. Bu benim işim ve takımın coachu olarak az ya da cok, buyuk ya da kucuk bir hata varsa da bu benimdir. İstifa etmek işin kolayına kacmaktır. Bu yuzden istifa etmedim. Kararı Basketbol Federasyonu’na bırakıyorum. Donuşte Turgay Demirel gorevime son verirse bunu anlayışla karşılarım. Eğer onlar bana guveniyorsa ben sistemine guveniyorum, kalırım. Acıklamakta gucluk cekiyorum İyi bir hazırlık sureci yaşadık. Dokuz mac yaptık. Takımın ilk kez dun yuzde kırkın uzerine cıktığını gordum. Elimizdeki malzemeyi nasıl daha iyi kullanabiliriz diye duşunduk, durduk. Şu an vardığımız noktada yaşadığımız sıkıntıyı ben de acıklayabilmekte gucluk cekiyorum. Takımın, oyunun bazı bolumlerini cok iyi oynadığını sanıyorum. Sanırım, takımın uzerindeki baskının buyukluğu bu sıkıntıyı ve cokuntuyu yarattı. Ozellikle ofansif anlamda. Enerjimizin potansiyelini de sahaya yansıtabildiğimizi sanmıyorum. Hazırlık surecinde depo ettiğimiz enerjiyi burada kullanamadık, ki bu cevabını vermekte zorlandığım en onemli nokta.İtalya macında Memo’yu daha az oynatabilirdim. Burada hata yaptım. Bazı bolumlerde onu kenara almalıydım. Hidayet’i donem donem dinlendirdim ama Mehmet’i cok fazla oyunda tuttum. Burada olsun isterdim Demek ki Serkan Erdoğan cok zeki bir oyuncuymuş, bu acıklamaları yaptığına ve benim sistemimi eleştirdiğine gore... Serkan cok tecrubeli ve kaliteli bir oyuncu. Serkan, burada en cok olmasını istediğim oyunculardan biriydi. Bu performansımızı cok fark ettirirdi. Serkan’ın sayıları bize burada cok lazım oldu. Ersan’ın patlamasını bekledim Ersan, idmanlarda da, hazırlık surecinde de en iyilerden biriydi. Dolayısıyla ondan hep bir patlama beklemekte haklıydım. Kaya’yı fazla oynatmadığım konusundaki eleştiriye de katılıyorum. Ondan macın son bolumunde faydalanabilirdim. Mehmet’i biraz daha fazla kenarda tutmalıydım. Bu konudaki eleştirilere de katılıyorum. Baskıyı kaldıramıyoruz Takım 2003’te de, 2005’te de, burada da baskıyı kaldıramadı diye duşunuyorum. En buyuk sebeplerden biri bu. Beklentiler buyuk olunca o baskıyı kaldıramıyoruz. Japonya’da favori değildik, o zaman başarılı olduk. En buyuk sorumluluk benim. Bu takımı daha iyi oynatmalıydım. Rotasyon hatalıydı Maclara baktığımız zaman yaptığım yanlışlıklardan biri de rotasyonu 9 oyuncuyla kurmamdı. 9 oyuncuyla oynadım genellikle ama 12’sini kullanmalıydım. Bu sayede savunmada daha başarılı olabilirdik. Hucum olarak kotu bir yuzdeye sahiptik. Bu eksiğimizi iyi defans yaparak duzeltmeliydik ama bunu yapamadık. İtalya acıklaması! İtalyan gazeteciye dedim ki, Rusya’ya kaybedip elenmektense, İtalya’ya kaybedip elenmeyi tercih ederim. Benim icin daha normal birşey olur. Cunku ben İtalyan vatandaşıyım, 25 yıldır orada yaşadım. Sonucta Turk Milli Takımı icin calışıyorum ve buraya gonulden bağlıyım. Ama İtalya’da da cok guzel gunlerim gecti dostlarım var. Yanlış anlaşıldım. __________________