Efes Pilsenli basketbolcu Kerem Gonlum, gectiğimiz gunlerde kendisi ve takımı ile ilgili doping konusunda ceşitli acıklamalarda bulunan Fenerbahce Kulubu Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'na yanıt verdi. Kerem Gonlum, yaptığı yazılı acıklamada, gectiğimiz gunlerde Fenerbahce Kulubu Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun doping testi ve Efes Pilsen Kulubu ile ilgili olarak yapmış olduğu, şahsını da icine alan acıklamaları sonrası, bir basın acıklaması yapmayı gerekli gorduğunu belirterek, "Bilindiği uzere kura cekimi sonucu tarafıma yapılan doping testinin pozitif cıkması sonucu başlatılan disiplin kovuşturması, TBF Disiplin Kurulu nezdinde devam etmektedir. Yargısal surec devam ederken, ozellikle de bu yargı surecini ve yargı organını etkilemeye yonelik acıklamalarda bulunmanın hukuka aykırı olduğunu en iyi bilmesi gereken kişilerden biri, bu acıklamaları basınla paylaşarak kamuoyu yaratan ve mesleği avukatlık olan Şekip Mosturoğlu’dur" ifadelerini kullandı. Bu surec sonunda TBF ve FIBA yargı organları tarafından alınacak hukuki karara saygılı olduğunu kaydeden tecrubeli oyuncu, acıklamasında şu goruşlere yer verdi: "Ancak Mosturoğlu’nun, durustluğumu doping olayının ic yuzunu acıklamam koşuluna bağlamış olması, her şeyden once kendisinin haddini aşan bir acıklamadır. Benim kişiliğimi ortaya koyacak emareler kariyerimde fazlasıyla vardır ve Turk spor kamuoyu, şahsıma gonlunde geniş bir yer acarak bunu ortaya koymuştur. 100’den fazla (A) Ulusal Takım forması giyme şerefine ulaşmış bir oyuncunun gerek kişiliği, gerekse sporculuğu hakkında karakterinin kalitesinin Sayın Mosturoğlu’nun koşullarına ve kriterlerine bağlı olmadığı kanısındayım. Gecmişime bakıldığında, sahada elimden gelenin en fazlasını vermeye calıştığım herkesce bilinmektedir. Her zaman en fazla koşan, en fazla performans ortaya koymaya calışan bir sporcu olduğumu anlatmama gerek yok. Kamuoyu bu konuda goruşunu defalarca dile getirdi. Sportif başarı adına ’cathine’ farkına gereksinimim olmadığı da acık. Bunu daha once de acıkladım, yargı organları onunde savunmamda da belirttim. Sayın Mosturoğlu’nun, Disiplin Kurulu’nu hukuken Âdeta yetersiz bularak hukuki betimlemelerde bulunmasını zamansız buluyorum. TBF Disiplin Kurulu’nun Fenerbahce Spor Kulubu ve Şekip Mosturoğlu baskısından etkilenmeksizin, tarafsızlığını koruyarak, hukuk kuralları cercevesinde en doğru kararı vereceğini umuyorum." Fanatik __________________