FIBA Yonetim Kurulu Toplantısı icin İstanbul'da bulunan Elphinston değerlendirmeler yaptı. 2010 Dunya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak Turkiye'nin, onemli ve buyuk organizasyonları gercekleştirmesinin, olimpiyatlara adaylığını nasıl etkileyeceği sorusuna Elphinston, şu yanıtı verdi: ''Turkiye daha once de bircok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı. Gectiğimiz gunlerde Avrupa Kısa Kulvar Yuzme Şampiyonası duzenlendi. 2001'de Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapıldı. 2010 ve sonrasında Atletizm Şampiyonaları yapılacak. Dunya Basketbol Şampiyonası duzenlenecek. Butun bunlar Turkiye'nin uluslararası arenada bu tip organizasyonları yapabileceğinin en buyuk gostergesidir. Elbette ki, bunlar olimpiyatlar icin bir referans olacaktır.'' -''TURKİYE İYİ BİR YERDE''- Turkiye'nin Avrupa ve dunya basketbolundaki yeri konusundaki goruşleri sorulan Elphinston, ''İyi bir yerde olduğunu duşunuyorum'' dedi. FIBA Başkanı, ''Turkiye'nin iyi bir basketbol ulkesi olduğunu soyleyebilirim. Sadece erkek milli takımlar seviyesinde değil, bayanlar, gencler ve altyapılar seviyesinde de onemli başarılara imza atılıyor. Turkiye Basketbol Federasyonu'nun bu konuda onemli calışmaları bulunuyor. Turkiye'nin Avrupa ve dunya basketbolunda iyi bir yerde olduğunu duşunuyorum'' diye konuştu. -''TURKİYE'NİN SEYİRCİSİ ONUNDE BUYUK ŞANSI VAR''- Elphinston, (A) Milli Basketbol Takımı'nın, 2010 Dunya Şampiyonası'nda kendi evinde buyuk bir şansa sahip olduğunu duşunduğunu ifade etti. Dunya şampiyonalarının cok zorlu bir turnuva olduğunu belirten FIBA Başkanı, ''Bu turnuvada dunyanın en iyi takımları mucadele edecek. Son olimpiyat şampiyonu ABD ve son Avrupa şampiyonu İspanya gelecek. Bu takımlar turnuvaya zevk katan guclu ekipler. Ancak Turkiye'nin seyircisi onunde buyuk bir şansı olduğuna inanıyorum'' diye konuştu. Turk basketbolunu yakından takip ettiğini anlatan Elphinston, erkek milli takımın surekli yukselen bir grafik cizdiğini anlatarak, ''Turkiye'yi takip etmekten zevk alıyorum. Uc NBA oyuncusu Ersan, Mehmet ve Hidayet'le Turkiye cok daha iyi olacak. Alttan gelen cok yetenekli gencler var. Ayrıca antrenor Tanjevic de cok tecrubeli ve başarılı bir isim. Onu ve takımını seyretmekten keyif alıyorum'' şeklinde ifadeler kullandı ajansspor __________________