Turkiye Basketbol Federasyonu eski Başkanlarından Uğur Erel, İstanbul’da toprağa verildi. 1978-1979 yıllarında Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı gorevinde bulunan ve yaklaşık 1.5 yıldır tedavi gorduğu hastalığa yenilerek cumartesi gunu vefat eden Uğur Erel, Karacaahmet Mezarlığı icinde bulunan Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Erel’in ailesi ve yakınlarıyla TBF Başkanı Turgay Demirel, TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Genel Sekreteri Ali Ozsoy, A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay ve Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş’ın yanı sıra Fenerbahce Kulubu Yonetim Kurulu Uyesi Mahmut Uslu, Turkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Esat Yılmaer, Trabzonspor Basketbol Genel Direktoru Doğan Hakyemez, cok sayıda basketbol takımının yoneticisi ve gazeteciler katıldı. Erel’in cenazesi, kılınan namazın ardından Umraniye’deki Kocatepe Mezarlığı’na defnedildi. Turk basketbol camiasının onemli isimleri, cenaze toreni sırasında Uğur Erel’in vefatıyla yaşadıkları uzuntuyu dile getirdiler. Turk Basketbolunun duayenlerinden ve Eski A Milli Takım antrenoru Mehmet Baturalp: “Ben Harp Okulu’nda oynadığım donemde Uğur’da Mulkiye’de oynuyordu. Milli Takım’da da birlikte forma giydik. Bir ara Federasyon Başkanlığı gorevi de yaptı. Cok sevdiğim ve saydığım bir kardeşimdi. Hastalıklar nedeniyle cok cekti. Hakikaten cok badireler atlattı. Cenab-ı Allah daha cok seviyormuş onu bizim yanımızdan aldı. Allah rahmet eylesin. Ailesine de sabırlar diliyorum” Eski basketbolcu Huseyin Kozluca: “Uğur bizim arkadaşımızdı. Kendisi Turk Basketboluna da cok buyuk hizmet etmiştir. Hem faal olarak hem Federasyon Başkanı olarak cok buyuk hizmetleri vardır. Kendisinin kaybı bizi cok uzmuştur. Butun basketbol camiasının başısaolsun” Eski basketbolcu Dursun Acıkbaş: “Uğur kardeşimiz cok değerli, cok insancıl ve cok kulturlu bir arkadaşımızdı. Kendisini 1950’li yıllarda Mulkiye takımında basketbol oynarken tanımıştım ve beraber oynamıştık. Sonraki yıllarda aynı yazlık sitesinde beraber olduk ve kendisini daha da yakından tanıdım. Boyle bir insanı tanımaktan buyuk mutluluk duyuyorum. Kendisiyle olan anılarımızı her zaman yaşatacağım. Kendisini yaşamım boyunca hic unutmayacağım. Ben ona bu dunyadan ayrıldığı icin iyilikler, guzellikler ve mutluluklar diliyorum. Onun anısını yaşatmak icin tum gayretimle calışacağım” Eski basketbolcu Halil Dağlı: “Uğur abimiz Milli Takımdan arkadaşımızdı. Kamplarda beraber gunlerimiz gecti. Mulkiye’de oynarken, ben Fenerbahce’de oynadığım zaman karşılıklı maclarımız oldu. Fenerbahce tesislerinde hep beraberdik. Yani basketbol maclarını da bıraktıktan sonra hep beraber olduk. Allah rahmet eylesin diyorum. Yeri doldurulamaz” Daruşşafaka Cooper Tires Sportif Direktoru Bulent Karpat: “Uğur Erel, Turk Basketbolunun yetiştirmiş olduğu cok buyuk değerlerden biri. Hem oyuncu hem de insan kalitesi olarak. Cok uzun yıllar birlikte olduk. Milli Takım kamplarında olsun, Ankara’da basketbol oynadığım yıllarda olsun. Bilgi dolu, kultur dolu bir kardeşimizdi. Tabii boyle bir kıymeti kaybetmek basketbol camiası icin cok uzucu oldu. Ama biliyorsunuz bazı zor hastalıkların onune gecemiyoruz. Son bir yıldır yoğun bir tedavi icerisindeydi kendisi. Cok uzgunum. Camia olarak da cok uzgunuz. Nur icinde yatsın. Başımız saolsun. Eski basketbolcu Kemal Erdenay: “Hepimizin oncelikle başı saolsun. Uğur abiyi ben oyunculuğundan hatırlıyorum. Mekteb-i Mulkiye’nin hemen hemen Ankara’da herkesin tanıdığı sevimli milli basketbolcu abimiz. Dunya beyefendisi, iyiliksever, hoşgorulu bir abimizi kaybettik. Tabii uzuntumuz sonsuz. Uğur abi belli bir sure de Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olarak hem oyuncu hem de yonetici olarak hizmette bulundu. Uzuntumuz sonsuz. Allah nur icerisinde yatırsın” Eski basketbolcu Dolunay Erten: “Uğur arkadaşımız basketbol oynadığımız yıllarda birlikte forma giydiğimiz bir dostumuz. Aynı zamanda Mulkiye mezunu olan bir arkadaşımız.Basketbolculuğunun dışında diplomatlık da yapmıştı. Cok iyi bir hayatı olan birisiydi. Kimseye kotuluğu yoktu. Bu hastalığa yenik duştu” Eski basketbolcu Tuğrul Demir: “Uğur benim hem takım arkadaşım hem de Milli Takım’da birlikte oynadığım bir dostumdu. Cok kulturlu, bilgili, bir zamanlar da Federasyon Başkanlığı da yapmıştı. Ben o donemde Galatasaray Basketbol Şubesi’nin Kaptanıydım. Cok guzel hatıralarımız var. Basketbol camiasının sevilen ve sayılan bir bireydi” Eski basketbolcu Rıza Erverdi: “Uğur Erel’in Federasyon Başkanlığı doneminde Mahmut Uslu ile beraber Yıldız Milli Takım antrenorluğu yapmıştım. Onun icin Uğur Erel’i yakından tanıma şerefine sahip oldum. Milli maclar Suriye’de oynanıyordu. Suriye’ye giden kafileyi bizzat kendisi uğurlamıştı. O zaman ucakla gidip gelinemediği icin otobusle o yolu gitmiştik. Şartlar cok zordu. Uğur Erel bize o donemde cok destek olmuştu.Cok muhterem ve iyi niyetli bir insandı” Eski basketbolcu Hurşit Baytok: “Cok değerli, sevdiğimiz ve ornek alınacak bir abimizdi. Boyle ayrılıklar insanları uzuyor. Boyle değerli insanlardan cok şeyler oğrendik. Onun doneminde ben oyuncuydum ve kendisi Federasyon Başkanımızdı. Cok ornek alınılacak bir insan” Eski basketbolcu Metin Akşenkal: “Cok uzuntuluyuz. Cok muhterem bir insandı. Bizim donemimizin cok saygı değer isimlerindendi. Hastalıklardan cok cekti. Ama Allah’ın rahmetine karışmak olmuyor. Buradaki kalabalık ne kadar sevildiğini belli ediyor. Bizim jenerasyonumuzun ağırlığının da bunda cok buyuk etkisi var. Kulup ayırmaksızın cok abi ve kardeş olarak beraberdik” Eski basketbolcu İlker Esel: “Herşeyden once cok iyi bir basketbolcuydu. Ankara’da bizden bir iki yıl once baskjetbola başklamıştı. Ankara’da kolejlilere karşı oynarken ona karşı oynamıştık. Onu savunmakta cok zorlanmıştım. Cok beyefendi ve kibar birisiydi” http://www.basketbolhaber.com/milli-...ugurlandi.html __________________