19-21 Şubat 2010 tarihleri arasında gercekleştirilecek olan Teknosa Turkiye Kupası Sekizli Final heyecanı, Adana Hilton Otel’de duzenlenen basın toplantısıyla başladı. Toplantıya Adana Genclik Spor İl Muduru Fazlı Bayram Hadi, Adana Genclik Spor İl Mudurluğu Spor Şube Muduru Mustafa Lavkor, Adana Basketbol İl Temsilcisi Sezer Sinan, Turkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktoru Ahmet Araşan, Turkiye Basketbol Federasyonu Erkek Ligleri Direktoru Ayhan Ozgumuş, kulup temsilcileri ile basın mensupları ve davetliler katıldı. Acılış konuşmasını gercekleştiren Turkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktoru Ahmet Araşan, “Dort yıllık aradan sonra Teknosa Turkiye Kupasının Adana’da oynanmasından dolayı mutluyuz. Bu guzide basketbol şehrimizde bulunmak bizi cok memnun ediyor. Yıllardır burada cok değerli organizasyonlar duzenleniyor. Bu organizasyonu duzenlememizde yardımcı olan Genclik Spor İl Muduru Fazlı Bayram Hadi, Şube Muduru Mustafa Lavkor ve ayrıca bu organizasyona destek olan ve etkinliğe katkı veren Adana Basketbol İl Temsilcisi Sezer Sinan’a teşekkur ediyorum. Bu buyuk bir basketbol şoleni ve Dunya’nın belli başlı en iyi liglerinden biri olan Turkiye’nin en iyi takımlarından 8’inin buyuk bir mucadelesi olacak. Heyecanla beklediğimiz bir organizasyon. Turnuva eleme usulu oynanacağı icin kaliteli oyuncular ve antrenorler bizlere spor şoleni yaşatacaklardır. Biz burada aynı zamanda organizasyona destek olan Adanalıları da bu maclara davet ediyoruz. Eminim bu davet kendilerine ulaşacaktır” dedi. Adana Genclik Spor İl Muduru Fazlı Bayram Hadi, oncelikle katılımcı takımlara başarılar dilerken, “Adana bir basketbol şehri. Son donemlerde de on plana cıkıyorlar. Mersin, Tarsus ve Ceyhan gibi ekipler yer alıyorlar. Umarım butun Adanalı basketbolseverler salonu dolduracaktır. Katılımcı tum takımlara başarılar diliyorum ve ayrıca Turkiye Basketbol Federasyonu’na da teşekkur ediyorum. Tum takımlar iyi mucadele edecektir. Ancak buradan bir takım şampiyon olarak donecektir” acıklamasında bulundu. Adana Basketbol İl Temsilcisi Sezer Sinan, cok cekişmeli bir turnuvanın gercekleşeceğine inandığını soylerken, “İlimizde duzenlenecek olan Teknosa Turkiye Kupası’na katılan ve basketbola gonul veren herkese hoş geldiniz demek istiyorum. Bu organizasyonun alınmasında emeği gecen herkese teşekkur ediyorum. Cok kaliteli ve cekişmeli maclar oynanacağına inanıyorum. Bu surede hak edenin kazanmasını diliyorum” dedi. Turkiye Basketbol Federasyonu Erkek Ligleri Direktoru Ayhan Ozgumuş, “Adana’da il mudurumuz ve il temsilcimizle cok iyi calışmalar yapıyoruz. 5 sene once Tadım’ın sponsorluğunda yaptığımız kupada da ilk calışmalarımızı yapmıştık. İlk gun oynanacak dort macın sonrasında saha icerisinde D Spor’dan da naklen yayınlanacak olan kura cekimi gercekleştirilecek. Adanalı basketbolseverleri salona bekliyoruz” ifadesini kullandı. Adana Genclik Spor İl Mudurluğu Spor Şube Muduru Mustafa Lavkor ise “Umit ediyorum ki Adana’da herkes Teknosa Turkiye Kupası’nda buyuk bir keyifle ayrılacak. Burası tam bir basketbol kenti. Basketbolseverlerin bu organizasyona buyuk ilgi gostereceğine inanıyorum. Burada mucadele edecek olan tum takımlara başarılar diliyorum” dedi. http://www.basketbolhaber.com/erkekl...i-yapildi.html __________________