Futbolculuk ve teknik adamlık donemlerinde başarıları ile tanınan Metin Diyadin, Ankaragucu Kulubu'ne teknik direktor oldu. Başkent ekibi ile 1 yıllık anlaşma imzalayan Metin Diyadin, Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) acıklamalarda bulundu. Bu karakter bu azim zaten yapı olarak bizde var diyen MKE Ankaragucu yeni teknik patronu Diyadin, ''Artı burada en onemli faktorde Ankaragucu taraftarında olması ki buranın en buyuk itici gucu taraftardır. Ankaragucu'nun ve yıllardır Beştepe'nin havasını uzun yıllardır soluyan biri olarak Ankaragucu taraftarıdır. Zorlu donemlerde de bu itici guc olan taraftarlar muthiş bir faktordur. Bazı yuzde 20-30'luk eksiklikleri taraftar cok rahat bir şekilde doldurabiliyor Ankaragucu'nde. Bu mucadeleci taraftar Ankaragucu ile herzaman beraber oldu. Kendim de aynı mucadelenin icinde bulunacağım hicbir şey kolay değil. Bu mucadeleyi İnşallah başardıkca da camiaya ait olma duygusu da ağır basacaktır ki bu onemli bir konudur. Onun icin tabii ki hicbir şey kolay değil. Ne yaparsanız yapın ama mucadeleyi hep beraber vereceğiz. Bu ruh zaten yıllardır bildiğim Ankaragucu'nde var. Oyuncuların istek arzusu onları iten cok onemli bir guc . Bunu hem saha icinde hem saha dışında doğru kullanıp mumkun olduğunca bu sıkıntılı soylenilen surecten iyi cıkmaya calışacağız" diye konuştu.
''TRANSFER YASAĞI KADRO DERİNLİĞİ İCİN REALİTE OLARAK SIKINTI''
Transfer yasağının olması kadro derinliği anlamında realite olarak bir sıkıntı olduğunu belirten tecrubeli teknik adam, ''Tabii bu sureci soylediğiniz gibi yani cok sakat olmadan hem de takıma genc oyuncu katabilirsek ki hak ettiklerinde varsa bu muhakkak olacaktır. O şansı yakalayacaklardır. Bu sureci cok dengeli gecmek durumundayız cunku aynı zamanda sezon başı kampını bir arada hepsi bir arada yapmayan bir oyuncu topluluğu. Bu sureci cok iyi planlayarak mac mac planlama yaparak gitmek durumundayız. Ama yine soyluyorum, en buyuk guc hem oyuncular hem bizim icin buyuk faktor taraftardır. Yani buradaki olumlu şeylerde her şeyin onunde bir faktor olacaktır. Cunku yıllardır o atmosferleri yaşadık. Onun nasıl bir duygu olduğunu bilirim. Oyuncularında o orneğin rakiplerden de eğer yuzde 20-30'luk bir eksik varsa Ankaragucu taraftarı o eksiği doldurabilecek kapasitede ve yurekte bir camia. İnşallah o guc ile beraber oyuncular ile beraber her hafta bir futbol mucadelesi savaş tabirini cok kullanmadan futbol mucadelesi vereceğiz inşallah" dedi.
''BİRİLERİ ANKARAGUCUNE GELMEMİŞ OLABİLİR''
Cok reel konuşmak gerekirse tabii boyle surecte teknik adamları tercihlerinde coğu kullanmayabiliyorlar diyen Diyadin, sozlerini şoyle surdurdu: "Ekonomisinden ya da kadrodan, transfer yasağı nedeniyle birileri de gelmemiş olabilir ancak bu mucadele işi bir şeyleri koparabilme başarabilme de boyle oluyor. Her şey dort dortluk her zaman olmuyor. Olmamalı da zaten. Gonul tabii ki isteyebilir ama bazen camialarda olsun sen kendinizde bireysel olarak olsun. Boyle durumlar olabilir. Ama boyle bir şey olduğunda biliyorum takımı da biliyorum ortamı da biliyorum ama bu mucadeleye girdim. İnandığım icin geldim. Yine soyluyorum cok buyuk itici guc olan taraftarla birlikte bu işi başarabiliriz. Bunu 30 yıldır Ankara'dayım en iyi bilenlerden biriyim. Cok hayranlık ile izlediğimiz rakip olarak da oynadığımız futbolculuk donemimizde imrendiğimiz Ankaragucu taraftarı. Onların desteği verdiği zaman oyuncuların minimum yuzde 20-30'da kapasitesinin artacağını cok iyi biliyorum, cunku yaşadığımız duygular."
Metin Diyadin: Birileri Ankaragucune gelmemiş olabilir
Spor Haberleri0 Mesaj
●56 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Metin Diyadin: Birileri Ankaragucune gelmemiş olabilir