Arjantinli yetkililerin Manu Ginabili’yi 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda forma giymek icin ikna edip edemeyecekleri hala belirsizliğini korurken, San Antonio Spurs’da forma giyen oyuncu ortaya koyduğu performans ile alkış alıyor. 32 yaşındaki oyuncu, bu hafta ortaya koyduğu performans ile eski gunlerdeki Ginobili’yi aratmadı. Ginobili, 1996-1998 yılları arasında Estudiantes’de, 1998-2000 yılları arasında Reggio Calabra, 2000-2002 yılları arasında Virtus Bologna ve San Antonio Spurs’daki ilk yıllarında ortaya koyduğu performansa benzer bir performans sergiledi. 2004 yılında Atina Olimpiyatları’nda Arjantin’in kazandığı altın madalyada da buyuk katkısı olan Ginobili, son birkac sezondur yaşadığı sakatlıklar nedeniyle beklenen oyununu ortaya koymakta zorlanıyordu. Şimdi ise, Ginobili’nin adeta yeniden doğduğunu gormek mumkun. Bu hafta, Kevin Durant’ın forma giydiği Oklahoma City karşısında uzun sure unutulmayacak bir performans sergileyen Ginobili, Kevin Durant’ın bitime 3 dakikadan az bir yaptığı smac denemesine mukemmel bir zamanlamayla bloklayarak jeneriklik bir sahneye imza attı. San Antonio karşılaşmayı 95-87’lik skorla kazanırken, 34 dakika sure alan Ginobili 26 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 2 top calma ve 1 blok ile mucadele etti. Ginobili macta ortaya koyduğu oyun ile adeta NBA şampiyonluğu icin mucadele eder bir goruntu sergilerken, “Kendimi cok iyi hissediyorum. Eminim siz de aynı şekilde duşunuyorsunuzdur. Smaca cıkmak ya da bu akşamki gibi blok yapmak 1 ay oncesine kadar duşunemeyeceğim şeylerdi. Kendimi cok iyi hissediyorum ve bundan dolayı da cok mutluyum” şeklinde konuştu. Ginobili’nin takım arkadaşı Antonio McDyess de Ginobili’nin performansı ile ilgili olarak , “Şimdiye kadar kazanmayı bu kadar cok isteyen biri ile birlikte hic oynamamıştım” değerlendirmesinde bulundu. FIBA __________________