Potanın Perileri Ankada’da Toplandı
Basketbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Potanın Perileri Ankada’da Toplandı
-
16-10-2019, 03:33:45Kayıtlı ÜyeA Milli Bayan Takım Aday Kadrosu, bu sabah Pankup Bayanlar All Star 2010 organizasyonun gercekleşeceği Ankara’da Hilton Oteli’nde toplandı. Toplantı oncesinde Turkiye Basketbol Federasyonu Bayan Basketbolundan Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi Julide Sonat ve A Milli Bayan Takım Antrenoru Ceyhun Yıldızoğlu toplantının hedefi ile ilgili acıklamalarda bulundular. Turkiye Basketbol Federasyonu Bayan Basketbolu’ndan sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi Julide Sonat, bu yaz Avrupa Şampiyonası eleme grubunda oynayacakları maclar oncesinde A Milli Takım aday kadrosu ile Ankara’da bir toplantı duzenlediklerini vurgulayarak, “Yoğun lig ve Avrupa maratonu icerisinde A Milli Takım aday kadromuzu Pankup Bayanlar All Star 2010 organizasyonu kapsamında Ankara’ya davet ettik. Oyuncularımızı da fazla yormamak icin bu onemli fırsatı değerlendirmek ve bir araya gelmek istedik. Bu toplantımızda oyuncularımıza kendilerinden beklentilerimiz ile ilgili mesajlar vermek istedik. Bu bir kamp değil sadece goruşlerin ve beklentilerin dile getirileceği bir toplantı” dedi. TBBL’nin Avrupa’daki en ust duzey liglerden biri olduğunu ifade eden Sonat “Bu yıl Turkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nin 30. yılını kutluyoruz. Bu paralellikte Avrupa’nın en onemli liglerinden birinin Turkiye’de oynandığının da altını cizmek istiyorum. Herkesin birbirini yenebildiği, mucadelenin en ust duzeyde olduğu bir ligde ilk yarıyı tamamladık. Takımlarımızda onemli ve kaliteli yabancı oyuncuların olması genc oyuncularımız icin iyi orneklerin varlığı demek oluyor. Elbette onlar bu kadar iyi oyuncuların arasında kendilerini gostermekte biraz zorlanıyorlar ama kendilerine katacakları cok onemli tecrubeler var. Dolayısıyla boyle bir ligde oynamak onlar icin buyuk bir şans” dedi. Ankara’da gercekleştirilecek olan Pankup Bayanlar All Star 2010 organizasyonu ile ilgili duşuncelerini de dile getiren Sonat, “Bayanlar All Star’ı bu yıl Ankara’da duzenleyerek, eski basketbolcularımız ile birlikte ligin arasında keyifli ve guzel bir organizasyonda bir araya gelmek istedik. Bu hava şartlarında neler olabileceğini kestirmek şimdiden guc olsa da iki guzel gun gecireceğimizi duşunuyorum. All Star secilmek her oyuncu icin bir onurdur. Milli Takım’a secilmek kadar All Star kadrosunda da yer alabilmenin ve oynayabilmenin herkesin hedefi olması gerekir. Bu sene organizasyonumuzun cok onemli bir sponsoru var. Televizyon yayınlarımız olacak. Kısacası organizasyonun mukemmel olması icin her şey yapıldı” diye konuştu. Avrupa şampiyonası eleme grubunda oynayacakları rakiplerin belli olmasının ardından Ankara’da boyle bir toplantı duzenleyerek oyuncularla bir araya gelmek istediklerini vurgulayan A Milli Takım Antrenoru Ceyhun Yıldızoğlu, “Hem eleme grubu icin cekilen kurayı değerlendirmek, hem gecen seneden sonra nerede kaldığımıza bakmak icin bu toplantıyı duzenledik. Oyuncularımıza hedeflerimizi bir kez daha tekrarlayacağız ve bundan sonra yola nasıl ve ne şekilde devam edeceğimizi soyleyeceğiz. Olardan gelecek ile ilgili yatırımlarını beklentilerimiz doğrultusunda yapmalarını isteyeceğiz. Sezon bitiminden sonra oyuncuların mumkun olduğu kadar kampa hazır gelmesini istiyoruz. Bu doneme kadar da bir daha toplanmayacağız. Eleme grubu maclarına hazır hale gelebilmek icin onumuzde 1.5 ay gibi bir zaman olacak” dedi. Eleme grubundaki rakipler ile ilgili olarak da bir değerlendirme yapan Yıldızoğlu, “Hedefimiz, Dunya Basketbol Şampiyonası’na katılmak, olimpiyatları oynamak ise Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki rakiplerimizin kim olduğunun cok onemi yok. Her rakip bizim icin aynı olmalı. İyi bir kura cektiğimizi ve şanslı bir grupta yer aldığımızı duşunuyorum. Tabi ki her yıl ulkelerin yukselen değerleri oluyor. Bazı ulkeler en iyi oyuncularını getiremiyorlar. Bazıları ekstradan bir oyuncu cıkartıyor. Şu anda kura iyi gibi gozukuyor ama bunu oynarken goreceğiz” diye konuştu. Ligin ilk yarısı ile ilgili duşuncelerini de paylaşan Yıldızoğlu, “İlk yarıyı milli takım aday kadrosu oyuncuları icin değerlendirdiğimde bu sene onemli bir cıkış yakalayan oyuncunun olmadığını goruyorum. Acıkcası gecen sene Nihan, lige damga vurmuştu ve cok guzel bir cıkış yakalamıştı. Cok iyi oynayarak hem Samsun Basketbol’un yukselişinde onemli rol oynadı hem de bizi milli takım icin cok umutlandırmıştı. Bu sene aynı cıkışı yapan bir oyuncu henuz goremedim. Zaten bu toplantının amacı da bu. Biz, ulkemizden yeni yıldızlar yetişmesini, orta seviyede oynayan oyuncuların basketbolunun daha ileri cıkmasını hedefliyoruz ve onlara da bunu yakıştırıyoruz ama ilk yarıya baktığımızda Nevriye’nin performansının dışında boyle cok olağanustu performans sergileyen bir oyuncumuz daha yok. Dort yabancılı bir sistem var. Bu sistem bizim icin cok ciddi bir avantaj. İyi basketbolcular geliyor ve bu rekabeti sağlıyor. Oyuncuların bu rekabetin icinde olması gerekir. Ankara’ya cağırdığımız 25 kişilik kadroyu oluştururken, elimizden geldiği kadar cıkış icinde olan, iyi oynayan ve gelecekte beklentilerimizin olduğu gencleri sectik. Kendilerinden gelecek 3 ayı iyi kullanmalarını isteyeceğiz. Bu arada 25 kişilik aday kadronun dışında kalan oyunculara da mesajımız var. Milli Takım herkesin milli takımı… Bu felsefe ile aday kadroya Gizem’i cağırdık. Şu anda Ceyhan Belediyesi’nde forma giyen Asena da “Gizem varsa ben de orada olabilirim” diye duşunuyordur” diyerek sozlerini noktaladı. basketbolhaber __________________