Nene ile Brezilya Basketbol Federasyonu’nun gecmişteki ilişkilerini en iyi ifade eden cumle karşılıklı nefretti. Ancak, artık herşey cok farklı. Nuggets’ın başarılı pivotu, Brezilya Basketbol Federasyonu ile aralarındaki buzların erimesi uzerine sadece 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda forma giyeceğini soylemekle kalmadı, bunun icin cok da heyecanlı olduğunu belirtti. “Evet, şampiyonada oynayacağım” diyen Nene, “Brezilya Basketbol Federasyonu’nda cok şey değişti. Turkiye’deki şampiyonanın oneminin farkındayım. Ulkemi temsil etmem gerektiğini biliyorum. Henuz NBA sezonu bitmesi ancak ulkemi temsil edebilmek icin elimden gelenin en iyisini yapmam gerektiğini kalbimin derinliklerinde hissediyorum. Eskiden oyuncuları milli takımdan soğutan bircok etken vardı. Ancak artık her şey cok farklı. Şimdi zamanın geldiğini duşunuyorum. Federasyon artık cok daha profesyonel ve işlerini doğru şekilde yapmaya calışıyorlar. Bu yuzden de durumların değiştiğini soyleyebilirim” değerlendirmesinde bulundu. Nene son olarak 2007 yılında Las Vegas’ta duzenlenen FIBA Amerika Şampiyonası’nda Brezilya formasını giymişti. Bu şampiyonada baldırından sakatlanan Nene, bu yıl Porto Riko’da duzenlenen ve Brezilya’nın şampiyonluğu ile noktalanan FIBA Amerika Şampiyonası’nda kadroda yer almamıştı. Brezilya’nın yeni antrenoru Ruben Magnano gectiğimiz gunlerde ABD’de forma giyen oyuncularını tek tek ziyaret etmiş ve şampiyona ile ilgili fikirlerini almıştı. Ruben Magnano’nın yaklaşımından cok etkilendiğini ifade eden Nene, “Daha once oyuncuların hayatlarını cok fazla duşunmuyorlardı. NBA’de oynamanın ne kadar zor olduğunu dair fikirleri yoktu. Sakatlanmanızın ya da iyi olup olmamamızın onlar icin cok onemi yoktu. Ancak olaylar artık cok farklı. Antrenorumuz buraya geldi ve bizlerin neler yaşadığını daha yakından gordu ve bizimle cok daha fazla goruşme yaptı” diye konuştu. Bu sezon Nuggets’ın her macında forma giyen Nene, halen ligde 13.8 sayı ve 7.7 ribaund ile mucadele ediyor. Magnano’nun kendisine, Brezilya icin olan onemini en iyi şekilde ifade ettiğini soyleyen Nene, “Magnano takım icin neler yapabileceğimi biliyor. Eğer kendim gibi oynarsam, her şeyin cok iyi olacağını soyledi. Uzerimizde bir baskı olmadığını ifade etti. Eskiden cok fazla baskı vardı. Milli Takım cok farklı bir duygu. Ulkenizi temsil ederken eğlenmeniz ve kendinizi iyi hissetmeniz gerekiyor. Eskiden boyle hissedemiyorduk” diyerek sozlerini tamamladı. FIBA __________________