12 Dev Adam Basketbol Okulları 7.Turkiye Ligi Şoleni başlıyor PDT®
Basketbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- 12 Dev Adam Basketbol Okulları 7.Turkiye Ligi Şoleni başlıyor PDT®
-
16-10-2019, 03:33:20Kayıtlı ÜyeTurkiye Basketbol Federasyonu’nun, Garanti Bankası sponsorluğuyla organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) faaliyetleri kapsamında, bu yıl 7.si duzenlenecek olan Turkiye Ligi Şoleni başlıyor. 12 DABO’da her yıl duzenlenen Turkiye Ligi kapsamında, grup mucadelerinin ilki, 25-27 Nisan tarihlerinde Şanlıurfa’da duzenlenecek Doğu Grubu maclarıyla başlayacak. 25 Nisan Pazartesi gunu, Şanlıurfa Ataturk Spor Salonu’nda saat 14.00’de gercekleştirilecek acılış toreniyle başlayacak organizasyon, 3 gun surecek macların ardından, 27 Nisan Salı gunu kapanış toreniyle sona erecek. Grup maclarında, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Malatya ve Van takımları mucadele edecek. Maclar sonunda ilk 2 sırayı alan takımlar Alanya’da yapılacak Turkiye Ligi Finalleri’ne katılmaya hak kazanırken, organizasyona katılan tum oyuncular madalyayla odullendirilecek. 12 Dev Adam Basketbol Okulları Turkiye Ligi, Doğu Grubu maclarının ardından, 7-9 Mayıs’ta Zonguldak’ta Kuzey Grubu, 14-16 Mayıs’ta Karaman’da Guney Grubu ve 21-23 Mayıs’ta Ayvalık’da Batı Grubu maclarıyla devam edecek. Turkiye Ligi Finalleri ise 4-6 Haziran tarihlerinde Alanya’da duzenlenecek. Organizasyona katılan takımlarda 12 sporcu ve 2 antrenor yer alıyor. Takım kadrolarındaki sporcuların yarısı 1997-1998, diğer yarısı ise 1999-2000 doğumlu oyunculardan oluşuyor. Garanti Bankası’nın sponsorluğunda, Turkiye Basketbol Federasyonu tarafından 2002 yılında hayata gecirilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları projesinde, oncelikli olarak basketbol sevgisini tum Turkiye’ye yaymak, bilincli bir basketbol ailesi yaratmak ve geleceğin sporcu, hakem ve yoneticilerini yetiştirmek amaclanıyor. Proje kapsamında oğrenciler, basketbol eğitiminin yanı sıra bircok sosyal ve kulturel faaliyetlere de katılıyor. Yıl boyunca devam eden eğitim faaliyetlerinin yanında, 4 ayrı bolgede duzenlenen Turkiye Ligi organizasyonuyla da, basketbol eğitimi alan cocukların, mac tecrubelerinin artması, takımdaşlık ve paylaşım duygusunun gelişmesi ve yeni dostluklar kurması hedefleniyor. 2009-10 oğretim yılında, 55 ilde yaklaşık 2 bin oğrenciyle calışmalarını surduren 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda, faaliyetlerine başladığı 2002’den bu yana, toplam 33.000’e yakın oğrenciye basketbol eğitimi verildi ve bu oğrencilerin ebeveynleriyle birlikte yaklaşık 125.000 kişilik bir basketbol ailesi yaratıldı. 12 Dev Adam Basketbol Okulları, sağladığı nitelikli basketbol eğitimi sayesinde, Turk basketboluna yeni yetenekler de kazandırıyor. 12 DABO’da basketbola başlayan oğrenciler arasında bugun, Yıldız Erkek Milli Takımı’nın yanı sıra, Bolgesel Lig, 2.Lig ve hatta 1.Lig kuluplerinde oynayan sporcular bulunuyor. 12 DABO’da yetişen oğrenciler, burada edindikleri basketbol becerileri sayesinde yaşadıkları onde gelen eğitim kurumlarından ucretsiz eğitim bursu kazanarak, eğitim hayatlarını daha iyi şartlarda surdurme şansı da buluyor. TBF __________________