NBA Yetenek Kampı’nda genc sporculara eğitim vermek icin İstanbul’da bulunan Zaza Pachulia, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. ABD’nin, takımda yer almayacaklarını acıklayan bazı yıldız isimlere rağmen, Dunya Şampiyonası’nın favorisi olduğunu vurgulayan Pachulia, "Basketbolseverler mucadeleli gececek maclar bekliyordur. ABD’nin farklı kazandığı macların zevki olmayacaktır" derken, taraftar desteğini arkasına alacak Turkiye’nin başarılı olabileceğini belirtti. (A) Milli Basketbol Takımı’nın, katıldığı şampiyonalarda hep beklentilerin uzerinde sonuclar aldığını kaydeden Pachulia, şoyle devam etti: "Şimdi taraftarının desteğini en iyi şekilde arkasında bulacak Turk Milli Takımı, bunu da iyi kullanmalı. Eğer avantajını iyi kullanırsa Turkiye ilk 3’e girer. Benim dileğim, inşallah Turkiye ilk 3’un icinde olur. Tabii ki yarı finale kadar yukselirse, şampiyonluk icin, kalan her takımla aynı şansa da sahip olur. O noktaya kadar gelebilmek cok zor tabii ki. Cok iyi mucadele vermek gerekir. Turkiye her zaman iyi ve guclu bir takım. Hidayet Turkoğlu’nun da burada kendisini en iyi şekilde gostereceğine inanıyorum. Son Avrupa Şampiyonası’nda ne yaptığı ya da NBA’de nasıl bir sezon gecirdiği hic onemli değil. Onun adına konuşmak istemem ama Hidayet’in cok başarılı olacağına inanıyorum." "TURKİYE BENİM İCİN COK ONEMLİ" Zaza Pachulia, 5 yılı aşkın bir sure kadrosunda kaldığı Ulkerspor’un ve Turkiye’nin kendisi icin onemini vurgularken, "Turkiye’ye gelmeseydim, NBA’e gidemezdim. Bu kesin. Gurcistan’dan NBA’e secilme fırsatı yakalayamazdım. Son senemde antrenorum olan Tolga Ongoren’in bana onemli katkısı oldu. O beni cok iyi anlıyordu ve verdiği oğutlerin bana kariyerimde cok yardımı oldu" ifadelerini kullandı. Basketbola 9 yaşında başladığını, 14 yaşında ise Turkiye’ye geldiğini anlatan Gurcu sporcu, şunları soyledi: "İlk zamanımdan beri Gurcistan Milli Takımı’nda oynadım. ABD’de herkes beni Gurcu olarak biliyor. Ben Turkiye’yi cok sevdim. Turkiye benim kariyerimde, hayatımda o kadar buyuk bir rol oynadı ki, burayı ne kadar sevdiğimi anlatamam. Burası benim ikinci vatanım. Turk vatandaşıyım, Turk pasaportum var. Cok onemli zamanlar gecirdim burada. Burası benim icin cok onemli bir yer. Eğer Gurcistan Milli Takımı’nda oynamasaydım, seve seve Turkiye icin oynardım. Ancak Gurcistan Milli Takımı’nı cok ciddiye alıyorum. Beni orada bir kahraman gibi goruyorlar ve benden beklentileri yuksek." "HİDAYET VE MEHMET, YILDIZ OLDULAR" Zaza Pachulia, Turk sporcuların Mirsad Turkcan ile başlayan NBA deneyimlerine değinirken, ozellikle Hidayet Turkoğlu ile Mehmet Okur’un geldiği seviyenin onemine dikkat cekti. "Hidayet ile Mehmet’in orada olması, Turk sporcular icin ozellikle cok onemli. Oraya bir yol actılar. Oraya gitmek ile orada kalabilmek arasında cok buyuk fark var. Hidayet ile Mehmet cok onemli isim yaptılar ve şimdi yıldız kategorisindeler. Bu Turkiye’de oyuncu yetiştiğinin kanıtı. Bize yol actılar. Ne kadar başarılı Turk oyuncu olursa, o kadar yeni yol acılır" şeklinde konuştu. "KEŞKE HEP NBA’DE KALABİLSEM" Gurcu basketbolcu, NBA’de forma giymenin farklılığına değinirken, "NBA’de oynamak o kadar guzel ki, keşke tum hayatım boyunca orada kalabilsem. Bir basketbolcu icin oradan daha guzel bir yer, iş yok. Hem maddi yonu, hem profesyonellik olarak bu kadar ust seviyeyi başka hicbir yende goremezsiniz ama sporcu olarak maalesef belli bir yaştan sonra işimi bırakmak zorundayım" dedi. NBA’de 7 sezonu geride bıraktığını hatırlatan Pachulia, kariyeri icinde bir NBA şampiyonluğu yaşama hayali olduğunu aktarırken, "Şu anda kendimi artık tecrubeli bir oyuncu olarak goruyorum NBA’de ve ihtiyacım olan bir şampiyonluk. Olur veya olmaz bilemiyorum. Bir cok yıldız şampiyonluk yaşayamadan kariyerini tamamlayamayabiliyor ama ben bunun icin calışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullanarak sozlerini tamamladı. __________________