Umit Milli Erkek Basketbol Takımı Antrenoru Aleaddin Yakan, Turk basketbolunun geleceğini cok parlak gorduğunu soyledi. Aleaddin Yakan, Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine yaptığı acıklamada, kadrolarında cok yetenekli oyuncular bulunduğunu belirterek, ''Bu jenerasyonun, gelecekte hem kulup takımlarında hem de milli takım kadrolarında buyuk başarılar elde edeceğine inanıyorum. Kadromuzda, (A) Milli Takım'ın oyuncu ihtiyacı olan tum pozisyonlarına katkı verecek oyuncular mevcut. Turk basketbolunun geleceğini cok parlak goruyorum'' dedi. Millilerin, 15. Turgut Atakol Turnuvası'nda oldukca başarılı olduğunu belirten Aleaddin Yakan, Avrupa Umitler Şampiyonası'nda cok onemli işler yapacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Turgut Atakol Turnuvası'nda rakiplerimizin son durumunu gorme şansını yakalarken, bu tarz takımlara karşı ne gibi onlemler alabileceğimizi de gorduk. Sırbistan, İspanya ve Yunanistan'ın kadroları hakkında yeterince bilgiye sahip değiliz. Hırvatistan'a gitmeden once butun rakiplerimizin video kayıtları da elimize gecmiş olacak. Rakiplerimizden hicbir eksiğimiz yok, hatta fazlamız var. Turnuvada oynadığımız maclar da bunu gosteriyor. Turnuvadan motivasyonumuz yuksek bir şekilde ayrıldık. Tabii şampiyonada oynayacağımız basketbol bizim icin daha onemli.'' Yakan, şampiyonalarda savunma faktorunun cok onemli olduğuna değinerek, şoyle devam etti: ''İyi savunma yapamayan takımlar, bu tur onemli organizasyonlarda derece alamazlar. Bu nedenle calışmalarımızı ozellikle savunma ağırlıklı yapıyoruz. Hucum konusunda ise teknik olarak yeni bir ekiple calışıyor olmanın oyuncular uzerindeki farklılığını yaşıyoruz. Topu daha fazla pota altına indirmemiz gerektiğini biliyoruz, bu konuda oyuncularımızı uyarıyoruz. Hucumda, kendimizi henuz yeterli gormuyorum. Ayrıca hızlı hucumlarda daha etkili olmamız gerektiğini duşunuyorum. Buna uygun oyuncu kadrosu elimizde var. Fakat bu hucum taktikleri zamanla oturur, oyuncuların cok tekrar yapmasını gerektirir. Yaptığımız idmanlarla bu acığı kapatmaya gayret gosteriyoruz. Set hucumlarında ise daha başarılıyız, bu hucumlarda istediğimiz noktaya geldiğimizi soyleyebilirim. Oyuncularımızın birbirlerini daha onceden tanıyor olması ise en buyuk avantajımız.''
29.06.2010
Kaynak : AA