15. Turgut Atakol Turnuvası’nı izlemek icin Ankara’ya gelen yabancı misafirler, karşılaşmaların oynandığı Ankara Spor Salonu’na hayran kaldı. 2010 FIBA Dunya Şampiyonası icin inşa edilen ve yapımı kısa bir sure once sona eren Ankara Spor Salonu’nu yabancı misafirlerden tam not aldı. Her fırsatta salona olan hayranlıklarını dile getiren yabancı konuklar, 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan salonun hicbir eksiğinin kalmadığını soylediler. Misafirler, Ankara Spor Salonu’nun ABD’de yer alan NBA salonlarından hicbir farkının olmadığını ifade ettiler. Kapılarını 15. Turgut Atakol Turnuvasıyla acan Ankara Spor Salonu’nda bugun oynanan karşılaşmalar oncesinde Polonya ve Hırvatistan antrenorleri boyle buyuk ve guzel bir spor salonunun acılış macını oynayacakları icin heyecan duyduklarını belirttiler. Hırvat antrenor Vladmir Vanjak, Ankara Spor Salonu hakkında “Bu tesis cok guzel gorunuyor” diyerek duşuncelerini paylaşırken, Fransız antrenor Aime Toupane ise tesise olan hayranlığını gizleyemedi. “Umarım bir gun Fransa’da da Ankara Spor Salonu kadar guzel bir tesis gorme şansımız olur” dedi. Rus antrenor Boris Livanov, “Turkiye’ye gelmeden once bu salonda Dunya Şampiyonası'nın oynanacağından haberdardım. Tesisi de cok merak ediyordum. Goruyorum ki Ankara, gercekten cok guzel bir spor salonuna sahip olmuş“ diyerek beğenisini belirtti. Fiba Burda mac izlemek icin sabırsızlanıyorum __________________