Genc Bayanlar Sırbistan'a gitti PDT
Basketbol0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Genc Bayanlar Sırbistan'a gitti PDT
-
16-10-2019, 03:31:01Kayıtlı ÜyeSırbistan'nın Novi Sad kentinde 29 Haziran-8 Temmuz tarihlerinde duzenlenecek Genc Bayanlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılacak Milli Takım, Sırbistan'a gitti. Genc bayan milli takımı oyuncuları, Abdi İpekci Spor Salonu'nda toplanarak şampiyonaya katılmak uzere Sırbistan'a hareket etti. Genc milli takım antrenoru Ayhan Avcı, yolculuk oncesi yaptığı acıklamada, uzun bir hazırlık donemi gecirdiklerini belirterek, ''Cok iyi bir turnuva gecireceğimize inanıyorum. Belki turnuvanın favorileri arasında değiliz ama basit ve ne yaptığımızı bilerek oynarsak, savunma anlamında istediklerimizi sahaya yansıtabilirsek takım halinde onemli işler yapabileceğimizi duşunuyorum. Takımımızda skor anlamında sivrilen bir oyuncumuz yok. Cok keskin bir silahımız olmasa da ben, ozellikle grup macları icin cok umutluyum. İlknur Dumlu'nun şanssız bir sakatlığı oldu. Takım oyunumuzda onemli bir oyuncumuzdu. Ama artık bu dakikadan sonra yapacak bir şey yok. İyi bir takım oyunu ortaya koyarak, iyi sonuclarla doneceğimize inanıyorum'' diye konuştu. Bu arada Genc Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda (D) Grubu'nda yer alacak milli takım, grubunda Ukrayna, Almanya ve İtalya ile mucadele edecek. Milli takım grubundaki ilk macını 29 Haziran Cuma gunu Almanya ile yapacak. Milliler, 30 Haziran Cumartesi gunu İtalya ve 1 Temmuz Pazar gunu de Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. Antrenor Ayhan Avcı'nın yonetimindeki genc bayan milli takım kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Harika Gozde Eldaş (Beşiktaş Cola Turka), Bahar Yapar, Safiye Simay Karaman, Burcu Taşbaş, Yelda Kavazoğlu (İstanbul Universitesi), Yasemen Saylar (Galatasaray), Duygu Fırat, Ayşe İpek Derici (Fenerbahce), Ceren Barut (Bakırkoy), Tuğce Canıtez (Ceyhan Belediye), Gulşah Gumuşay (BOTAŞ Spor), Melek Bilge (Migrosspor). __________________