A Milli Takım'a secilen Fenerbahce Ulker'in başarılı oyuncusu Omer Onan, ''Sağlıklı olduğum surece her zaman milli takıma yararlı olmaya calışırım'' dedi.
Fenerbahce Ulker'de ortaya koyduğu performansla takımının şampiyonluğunda buyuk paya sahip olan ve bu başarısıyla A Milli Takım'a cağrılan Omer Onan, yeniden milli takıma secilmenin sevincini yaşıyor. Omer Onan yaptığı acıklamada, sağlıklı olduğu surece her zaman milli takıma yararlı olmaya calışacağını soyledi. Gecmiş sezonlarda da iyi oynadığını ifade eden deneyimli oyuncu, ''Milli takım başantrenoru Bogdan Tanjevic beni cağıracağını soyledi. Ben de seve seve oynayacağımı kendisine ilettim. Onemli olan milli takıma yararlı olmak. Ben hazır durumdayım. Avrupa Şampiyonası'nda elimden geleni yapacağım'' diye konuştu. Onan, Efes Pilsen'den ayrıldıktan sonraki sezonlarda cok iyi oynadığını vurgulayarak, ''Son 3 senede cok iyi oynadım. Fenerbahce'deki ilk sezonunumda iyi performans ortaya koymuştum. Ulkerspor'daki donemimde sakatlıklar yaşadım ama iyi işler yaptım. Hucumda ve savunmada yararlı oldum. Sahanın iki tarafında da iyi oynayan bir oyuncuyum. Hem hucumda, hem savunmada yararlı oluyorum. Milli takım teknik heyetinin beni cağırmasını sağlayan etken bu olmuştur. Oyunculuğumun en iyi donemindeyim. Daha da iyi oynamak istiyorum'' dedi. ''TAKIM OYUNU OYNAYAN EKİPLERDE ONEMİM ORTAYA CIKIYOR''
Milli oyuncu, takım oyunu oynayan ekiplerde oneminin ortaya cıktığını dile getirdi. Fenerbahce Ulker'in eski antrenoru Aydın Ors donemindeki başarılı oyunu konusunda ise Omer, ''Aydın Ors beni kucukluğumden beri tanıyor. Neler yapacağımı cok iyi biliyor. Şampiyon olduğumuz sezon savunmamla on plandaydım. Bu şekilde surelerimi artırdım. Daha sonra hucumlarda da katkı yaptım. Ozellikle play-off maclarında cok iyi oynadım'' dedi. ''HER MACTA 30 SAYI ATAN OYUNCU KALMADI''
Avrupa'da kuluplerin ve milli takımların başarısında takım oyununun onemli olduğunu kaydeden Omer, ''Avrupa'da başarılı olan takımlarda oyuna giren cıkan fark etmiyor. Herkesin katkı verdiği bir duzen var. Hem savunmada, hem de hucumda butun oyuncular en iyisini oynamaya calışıyor. Her macta 30 sayı atan oyuncu kalmadı. Hucumda ve savunmada başarılı olan ekipler sonuca ulaşıyor. Ben bu işi yapan bir oyuncuyum. Takım konseptinde başarılı oluyorum'' diye konuştu. ''ŞAMPİYONADA İLK 5'TE YER ALMAK BAŞARIDIR''
Onan, İspanya'da duzenlenecek Avrupa Şampiyonası finallerinde milli takım olarak ilk 5'te yer almalarının başarı olacağını dile getirdi. Milli takımın kaliteli bir kadrosu olduğunu vurgulayan milli oyuncu, ''Takım oyunu oynamamız lazım. Savunmada cok sert olup, hucumda topu iyi paylaşırsak yenemeyeceğimiz takım yok. İlk 5'te yer almamız bence bir başarıdır'' diye konuştu. ''FENERBAHCE ULKER'DEN AVRUPA'DA BAŞARI BEKLENİYOR''
Sarı-lacivertli oyuncu, antrenor Aydın Ors'un yerine goreve getirilen Bogdan Tanjevic konusunda ise, ''Tanjevic, 3 yıldır Turkiye'de ve takımdaki butun oyuncuları tanıyor. Aydın Ors'un bir sistemi vardı. Yeni antrenorumuzle yeni bir sistemde oynayacağız. Adaptasyon donemi olacak. Ancak kaliteli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Avrupa'da herkes bizden başarı bekliyor'' dedi. __________________
|► Omer Onan'ın Milli Mutluluğu ◄|
Basketbol0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- |► Omer Onan'ın Milli Mutluluğu ◄|