NBA'de forma giyen Turk oyunculardan Hidayet Turkoğlu, Milli Takım ile ilgili hakkında cıkan eleştirilere cevap verdi: "Her zaman soyledim, hÂl da soyluyorum, soylemeye de devam edeceğim, ben hicbir zaman milli takımdan kacan bir insan değilim."
Turk basketbolunun gelişmesinde cok buyuk bir rolu olan, Turk genclerinin kafasına NBA'de bir dunya yıldızı olabilecekleri fikrini sokan Hidayet Turkoğlu, yaklaşık bir senedir Turk basınından uzaktı. SLAM Turkiye dergisi Temmuz sayısı icin Hidayet Turkoğlu'nun peşine duştu ve sonunda da keyifli bir soyleşiye imza attı. Turkoğlu NBA'de gecirdiği başarılı sezonun ardından yıldızlar hakkındaki duşuncelerinden, Milli Takım'la ilgili hakkında cıkan sert eleştirilere kadar pek cok soruyu yanıtladı. "BENİ PROBLEMLİ GOSTERMEYE CALIŞIYORLAR"
Gecen yıl Memo ile ikiniz hep eleştirilerin odak noktasındaydınız ve hep sizin ustunuze gelindi. Senin ortadan kaybolmanın nedeni biraz da bu ortamdan kacmak mıydı? Kacmak demeyelim, biraz uzaklaştım ve olan biteni biraz daha dışarıdan takip ettim. İnan bu yaşananlar beni cok uzdu. Hic beklemediğim haberler cıktı. İnsanlar artık belli bir şey bulamadığı icin beni problemli gostermeye calışıyorlar. Hido, Turkiye'de herkesin en cok merak ettiği konu İspanya'daki Avrupa şampiyonası. Senin ve Memo'nun katılımıyla daha guclu ve farklı bir milli takım olacak. En son 2005'te birlikte olduğumuzda cok kotu bir turnuva gecirmiştik. İspanya icin neler soyleyeceksin, beklentilerin neler? Cunku milli takım ile başarı 2001 yılından beri senin kariyerinde eksik olan bir şey. O mutluluğu uzun suredir yaşayamadın. Bu konuda aslında ayrıntılara girmek istemiyorum, o zaman inan cok konuşuruz. Beni sadece uzen nokta gecen seneyle ilgili olarak bazı insanların Turk toplumunu yanlış yonlendirmesi ve bilgilendirmesi. Bu insanlar benim imajımı zedelemek icin bu hamleleri yaptılar. Ben her zaman soyledim, hÂl da soyluyorum, soylemeye de devam edeceğim, ben hicbir zaman milli takımdan kacan bir insan değilim. Kucukluğumden beri milli takımdayım. İyi zamanlarım oldu kotu zamanlarım oldu ama hicbir zaman NBA oyuncusu rolune burunmedim. Hicbir zaman bir ayrıcalık istemedim, kapris yapmadım, problem cıkartmadım. Ekip cok genc bir ekip. Bizim de tecrubemizle iyi bir hava yakalarsak —ki bu her şeyden onemli— başarılı olacağımıza inanıyorum. Gecen sene iyi bir hava yakalandı, bu bir gercek. Bu havayı surdurup yolumuza devam etmeliyiz. Memo da sen de Turkiye'nin tanıtımı icin aslında onemli işler başardınız. Orada insanların sana ve ulkemize bakış acısı nasıl? Hepsi merak ediyor. Daha cok bizim sınırlarımızdaki ulkelerden ve olaylardan korktukları icin bizi de o ulkeler gibi zannediyorlar. Ben surekli anlatmaya calışıyorum, guzel İstanbul manzaralı gazete-dergi-fotoğrafları goturuyorum. Bizim yaptığımız reklam da bir yere kadar sonucta. İnşallah gelecek arkadaşlarla da bunu devam ettireceğiz. [B]Orlando'da gazetelerde senin askerliğinle ilgili bir makale cıkmıştı, hatta bir fotoğrafın da vardı. Cok ilginc karşılamışlardı bu durumu. Fotoğrafı senden mi aldılar?/B] O fotoğrafı nereden buldular bilmiyorum. Sonucta orada kimse askere gitmediği icin, paralı yapıldığı icin biraz şaşırdılar. Bunun benim vatani gorevim olduğunu, NBA yıldızı olsam da Turkiye'de tanınmış bir insan olsam da orada kimseden farkım olmadığını herkese anlattım. NBA'deki en iyi 5'ini oğrenebilir miyiz? Steve Nash bir; iki numarada pek şutor olmasa da Dwyane Wade diyorum -Kobe takımı bozar- ; uce Nowitzki'yi koyarım, dorde Memo'yu alırım, Duncan'ı da beş yaparım. __________________