1 dakika kala 78-69 onde girdiğimiz macı lakaytlığımızdan kaybediyorduk, Vassalo'nun son saniye ucluğu girse. Olacak şey değil. Efes Pilsen World Cup’ta Arjantin’e yenildiğimiz mac sonrası ben de dahil herkes bu yenilginin hayırlı olduğunu, dersler cıkarılması gerektiğini belirtmişti. Ama dunku Porto Riko macı gosterdi ki, en ufak bir ders dahi almamışız Arjantin yenilgisinden. 2 dakikaya 12 sayı, son 13 saniyeye de 5 sayı onde girip macı verme başarısını gosteren Milliler, dun de bir mucizeye daha imza atıyordu. 1 dakika kala 78-69 onde girdiğimiz macı lakaytlığımızdan kaybediyorduk, Vassalo’nun son saniye ucluğu girse. Olacak şey değil. Yunanistan macında ovguler dizdiğimiz Ersan’ın yaptığı da akıl alır gibi değil. NBA’de, Barcelona’da en ust duzeyde oynayan bir oyuncu 40 saniye kala takım da 6 sayı ondeyken, daha ilk saniyede topu potaya atmaz. Genc takım oyuncusu bile bu şutu kullanmaz şartlar ne olursa olsun. Turnuva başlamadan da belirtmiştim. Taraftarla nasıl oynayacağımızı henuz oğrenemedik. Tribunler zafer şarkıları soylemeye başladı, biz de macı bıraktık. Kac kere soyledik. Taraftar eğlensin, siz işinize bakın diye. Hadi bu macın telafisi olurdu ama ya eleme macları? Lutfen dikkat cocuklar! Bu işin şakası yok, artık anlayın.. Zaten maca da klasik Turk zihniyeti ile başladık. Sıkıntılı gececeğini tahmin ediyordum. Biraz da doğal. Kazanılan stres dozu yuksek hedef mac sonrasına konsantre olmak zordur. Ama son derece ciddiyetsiz başladık maca. Nitekim Porto Riko 10 sayı one gecti. Ersan butun şutlarını bir gun once soktuğu icin dun 8’de 2 ile ucluk atabildi. İkinci yarıda taraftarın devreye girmesi ile birlikte ciddiyeti ele alan Milliler, başta kenardan gelen Kerem Gonlum ve Semih olmak uzere, Ender, Omer Onan ve sahanın yıldızı Hidayet’le 10 sayı geriden gelip, 12 sayı one gecti cok kısa bir sure icinde. Neleri yaparsak coşacağımızı, neleri yapmazsak dibe vuracağımızı gorduk bir kere daha. Hep soyluyoruz, 40 dakika konsantre bir şekilde mucadele edersek yenemeyeceğimiz takım yok. Ama dunku gibi biraz işi savsaklarsak, değil Porto Riko, Fildişi’ne bile yenilebiliriz. Sonucta, oyle ya da boyle, kazanıp hedefimize ulaştık. Grup lideri olduk. Dediğimiz gibi yolumuz acık. Dunku mac da nazar boncuğu olsun. Ajansspor __________________