"Basın olayları abarttı" A Milli Takım menajeri Harun Erdenay, İspanya'da duzenlenecek Avrupa Şampiyonası oncesi acıklanacak aday kadroya, Hidayet Turkoğlu ve Mehmet Okur'un da davet edileceğini acıkladı. Gectiğimiz yaz 2006 Dunya Şampiyonası oncesi bu oyuncuların davet edildiğini ancak kendilerinin ceşitli gerekcelerle aflarını istediklerini hatırlatan Erdenay, bu oyuncuların gectiğimiz yaz aldıkları kararlar sonrasında medyadaki yankıları ve bu yaz takıma katılmaları halinde yaşanabilecek uyum sorunları hakkında Sporx'e şunları soyledi " Hidayet ve Mehmet diğer oyuncular gibi belirtilen zamanda takıma dahil olurlarsa bir problem olmayacağını duşunuyorum. Bu oyuncular sonucta arkadaşlar ve gecmişte yaşananlar unutulur. Bir de gecmişe bakacak olursak hem Hidayet hem de Mehmet her yaz takıma katılmışlar ve ilk kez gectiğimiz yaz gelememişler. Ben de bir kere Fransa'daki 1999 Avrupa Şampiyonası oncesi milli takıma katılamadım. Takımın en iyi oyuncularından biriydim ancak dizim ağrıyordu. Oynayabilirdim ama bu sefer dizimi tedavi ettiremeyecektim ve takıma faydam da sınırlı olacaktı. O donem takımın başında olan Erman hoca'ya (Erman Kunter) "Turkiye'de kalıp 1,5 - 2 ay dizimi tedavi ettirip guclendireyim." diyerek izin istedim ve kendisi bunu kabul etti. O zaman boyle problemler de olmadı. Basının da bu durumun buyumesinde rolu var. Bu durumu vatan hainliğine kadar goturmeye calıştılar. Mesela Hidayet 15 yaşından beri milli takımlarda gorev alıyor ve ilk defa gelememiş. Bu yuzden bu kadar buyutulmemeliydi ancak bu yaz da takıma gelmezse o zaman kotu niyet aranabilir." şeklinde konuştu. Harun Erdenay ayrıca, bu yaz ligde başarılı maclar cıkaran Omer Onan, Tutku Acık ve Oğuz Savaş gibi isimlerin de aday kadroya cağrılacağını ifade etti. Harun Erdenay ile yaptığımız roportajı okumak icin tıklayınız... Kaynak: Sporx.com __________________