NBA Europe Live kapsamında Turkiye'ye gelecek olan Minnesota Timberwolves ulkemizi ilk kez ziyaret eden ilk NBA takımı olurken, antrenmanlarını Turkiye'de tamamlayacak ve Efes Pilsen ile 6 Ekim'de Abdi İpekci Spor Salonu'nda ozel bir mac oynayacak. Organizasyonla ilgili tanıtım toplantısı Sultanahmet Four Seasons Otel'de gercekleştirildi. Efes Pilsen Kulubu Başkanı Tuncay Ozilhan, NBA'in etkinlikler ve organizasyonlardan sorumlu asbaşkanı Peter Fink,Euroleague ust duzey yetkilisi Jordi Bertomeu, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, NBA'li eski oyuncu Darryl Dawkins ve Efes Pilsenli eski oyuncu Tamer Oyguc'un hazır bulunduğu toplantıda Efes Pilsen'in 30 yıllık gecmişinde şampiyonlukları ve kupalarının yanısıra gercekleştirdiği ilklerle de tanınan bir kulup olduğunu ifade eden Kulup Başkanı Tuncay Ozilhan, "Yeni bir ilkin tanıtımı icin buradayız. Minnesota Timberwolves ile yapacağımız macla basketbol severlere İstanbul'da birNBA takımı izletme şansı yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gecen yıl misafir olarak gittiğimiz NBA'de bu kez ev sahibiyiz. NBA yoneticileriyle, bir hafta boyunca İstanbul'da hazırlık yapacak Minnesota takımını Turk misafirperverliğine yakışır şekilde ağırlayıp yakınlık gostereceğiz. Bu tanıtım fırsatını başarıyla değerlendirmeyi arzu ediyoruz" şeklinde konuştu. NBA Asbaşkanı Peter Fink, Minnesota Timberwolves takımının ozellikle İstanbul'da olmak istediği icin geldiğini soyledi. Fink ayrıca organizasyonun Avrupa'da gercekleştirdikleri buyuk bir girişim olduğunu ve bu sebeple İstanbul'da bulunmaktan cok mutlu olduklarını belirterek, "Bu sadece bir oyun değil. Ortaklarımızla birlikte calışarak toplum programları yapacağız. Sosyal girişimlerimiz olacak. Toplumun bir parcası olmak istiyoruz. Oyuncular kente girsinler dolaşsınlar,İstanbul'un kulturunu alsınlar. NBA olarak bunu merakla bekliyoruz. Bu capta bir mac icin buyuk bir işbirliği gerekmektedir. Ortaklarımıza teşekkur ediyorum. Efes Pilsen Basketbol Kulubu'ne de destekleri icin teşekkur ediyorum. NBA faaliyetini ve tecrubesini İstanbul'a taşımak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Euroleague ust duzey yetkilisi Jordi Bertomeu, Turk basketbolunda son yıllarda onemli gelişmeler olduğunu kaydederek, "Bu organizasyon icin İstanbul'u onermek cok onemliydi. Burası sadece guzel bir kent değil. Cok onemli iki takım var burada. Turk basketbolu son yıllarda buyume gosterdi.Dunyanın her tarafından saygıyla bakılıyor. Basketbol Federasyonu'nun yaptığı buyuk cabalar ve işler oldu. Gelecekte başka olaylar icin de İstanbul'a muhakkak geleceğiz" dedi.Euroleague yetkilisi, final-four'un İstanbul'da yapılıp yapılamayacağı yonundeki soruya da, "Bunu cok isteriz. şu ana kadar 5-6 şehirle calışmalarımızı yurutmekteyiz. Onumuzdeki yıllarda final-four'ların yapılacağı şehirleri belirlemek icin calışmalar yapıyoruz. İstanbul'da son derece guzel bir organizasyon var. Takımlar basketbola son derecebağlı. Boyle bir fırsat olacağını duşunuyorum. Yakın bir gelecekteİ stanbul'da final-four organize edebiliriz"şeklinde yanıt verdi. Bertomeu, "Euroleague'deki Turk takımı sayısı artabilir mi?"şeklindeki soruya, "İstanbul'dan iki takım var. Gelecekte 2'den fazla olacağını duşunmuyorum. Cunku Avrupa coğrafyasını goz onunde bulundurduğumuzda iyi bir şekilde dağıtım yapmamız lazım" yanıtını verdi. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Turkiye, Avrupa ve dunyada basketbolun gelişmesine yonelik her turlu calışmayı desteklediklerini ifade ederek,"Minnesota'da meydana gelen kopru yıkımı nedeniyle oncelikle başsağlığı diliyorum. İstanbul'da 10-12 bin seyirci onunde gercekleşecek bu guzel organizasyon, Efes Pilsen tarihinde ve Turk basketbol tarihinde hakettiği yeri bulacaktır. Organizasyon icin yoğun bilet talebi de gosteriyor ki, cok başarılı bir şekilde geride bırakacağız.Her iki takımada bol şans diliyorum. 6 Ekim'de oynanacak ozel mac oncesi duzenlenen tanıtım toplantısının ardından bir değirlendirmede bulunan Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Ozerhun, Efes Pilsen kulubu olarak başarılarına bir yenisini daha ekleyeceklerini soyledi. Ozerhun, Minnesota Timberwolves'un Boston Celtics'e transfer olan yıldızı Kevin Garnett'in organizasyonda olamayışının Turk izleyicilerini biraz etkiliyeceğini ancak herşeye rağmen keyifli bir mac oynanacağını soyledi Kaynak : DHA __________________