"2010 FIBA DUNYA ŞAMPİYONASI’nın aile buyuğumuz merhum SİNAN ERDEM‘in adını taşıyan spor salonunda muhteşem bir acılış toreni ile başlaması bizi cok duygulandırdı. Katılanlara başarılar, organizasyonda emeği gecenlere teşekkur ederiz. Ancak, ailesi olarak isterdik ki boyle bir ilk acılış toreninde, Turk sporuna bu kadar emeği gecmiş olan, “Turk sporunun Duayeni” diye anılan, Turkiye’ye Olimpiyat ve Olimpizm ruhunu taşıyan, dunyada odullere ve muzelere layık gorulen Sinan Erdem’in adı da bir kez olsun anılsın. Ve biz ailesi olarak bu olaylara sadece televizyon yerine canlı olarak şahit olabilelim. Saygılarımla, Ailesi adına kızı ZEYNEP ERDEM” Gectiğimiz hafta rahmetli Sinan Erdem’in kızı Zeynep Erdem’den yukarıdaki maili aldık. Sevgili Zeynep, Sinan Ağabey’in 40 yıl once Turkiye Milli Olimpiyat Komitesi‘nde calışmaya başladığında, bu komitemizin sekreteri, yonetim kurulunun toplantı masası bile olmadığını, odacı Aydın’ın maaşını bile aralarında toplayarak odediklerini, bu acılış torenine katılan, konuşma yapanlardan kac kişi bilir zannediyorsun? İddia ederim hic biri. Fazla geriye gitmeye gerek yok. Turkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) tarafından iki yılda bir duzenlenen Ulusal Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası‘nı Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun bu sene duzenlemediğini biliyor musun? TESYEV’in başvurusuna cevap dahi vermeyen Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun (BESF) durumu kurtarmak icin Şanlıurfa’da yapılan I. Lig‘e yukselme maclarının adını “Sinan Erdem Yukselme Macları” koydular. Yani yaptıkları ayıp katmerlendi. Ancak yine de sen ve ailen uzulmesin. Nasıl bir ulkede yaşadığımızı, “VEFA”nın sadece İstanbul’da bir semt adı olduğunu herhalde biliyorsundur... Sen, ben gormeyiz inşallah ama, o spor salonunun uzerindeki “Sinan Erdem” adının bir gun sokulduğunu de yaşarsak hic şaşırmayalım. Bu ulke iyi niyetli insanlara gore değil ! Ajansspor. __________________