Milli Takım Başantrenoru Bogdan Tanjevic, 95-77 kazandıkları Fransa macının kendileri icin hic de kolay gecmediğini soyledi. Tanjevic, mac sonrası duzenlenen basın toplantısında, Fransa macının kendisi acısından kolay gecmediğini belirterek, "2. yarıdan sonra rahatladım. Ancak mac guvendim. Oyuncularım harika oynadı. Fakat bazen top Alan savunmasını fazla tercih etmeseler de agresif bir şekilde bunu denediklerini kaydeden tecrubeli antrenor, "Başarılı atışlar yaptık" diye konuştu. Slovenya ile ceyrek finalde yapacakları macta alan savunmasını tercih edip etmeyecekleri yonundeki soruyu ise Bogdan Tanjevic, "Sevmesem de agresif alan savunmasını deneyebilirim. Gecen turnuvada Slovenya karşısında alan savunmasısayı yedik" şeklinde yanıtlarken, kenardan gelip 17 sayı ureten Sinan'a bundan sonra cok şans verip vermeyeceği konusunda ise "Sadece Sinan'a bakmamak lazım. Omer Onan iyi savunma yaptığı gibi 7 de sayı buldu. Hepsiyle her gun birlikteyiz. Son 2 gundur ona şans veriyorum. O istekli davrandıkca da şans vereceğim" ifadelerini kullandı.
GULMEKTEN KIRDI GECİRDİ
2010 Dunya Basketbol Şampiyonası'nda takımını başarıdan başarıya koşturan ve Fransa karşısında takımını başarıyla yoneten Tanjevic, basın toplantısında adeta basın mensuplarını gulmekten kırdı gecirdi. Tanjevic, Ender'e sorulan "Fransa macı beklediğinizden kolay mı gecti" yonundeki soruya esprileriyle mudahale etti. Ender'in her konuşmasına başladığı anda soylediği sozlerle salondakileri gulduren tecrubeli calıştırıcı, "Bir de bana sorun. Ben biliyorum kolay mı gecti diye" şeklinde konuştu. (A) Milli Takımı'nın oyun kurucusu Ender Arslan ise Fransa macının kendileri adına cok onemli olduğunu ve başarıyla gectiklerini soyledi. Ender, gruplardaki iyi performansı devam ettirmek istediklerini dile getirerek, "Hedeflediğimiz son 4 icin Fransa'yı da gecmemiz gerekiyordu. Fransa karşısında konsantre bir şekilde oynadık. Muhteşem taraftarın desteğiyle macın sonunu beklediğimizden rahat gecirdik. Şimdi onumuzde Slovenya macı var. Buradaki atmosferi bilen oyuncuları var. Ancak biz son 4'e kilitlendik" dedi. sporx __________________